Supersubs vormen strohalm voor handhaving Heracles

Reacties

De treffer die Iliass Bel Hassani zondag tegen ADO Den Haag maakte was alweer de negende goal van Heracles Almelo afkomstig van een invaller. De supersubs van de Tukkers troeven daarmee niet alleen die van Ajax, Feyenoord en PEC Zwolle af, maar hebben ook een cruciale rol in de strijd tegen degradatie.

Supersubs vormen strohalm voor handhaving Heracles

Zonder de doelpunten van zijn invallers had Heracles er immers lang niet zo goed voor gestaan als nu het geval is. Met 25 punten staat de ploeg van trainer John Stegeman nu op de veilige vijftiende plaats, twee punten boven Go Ahead Eagles en drie boven NAC Breda. De late treffers van Denni Avdic tegen FC Utrecht (1-1) en Vitesse (1-1) zijn wat dat betreft goud waard, net als de hattrick die Bryan Linssen (op de foto met Bel Hassani) eerder dit seizoen maakte tegen Go Ahead Eagles (3-1).

De gelukkige hand van wisselen van Stegeman leverde Heracles liefst vijf punten op in de strijd tegen degradatie. Ter vergelijking: FC Dordrecht, NAC en Go Ahead, de drie belangrijkste concurrenten, wonnen stuk voor stuk slechts één punt dankzij doelpunten van hun invallers. Zonder zijn supersubs had Heracles daardoor niet vijftiende maar zeventiende gestaan. Met twintig punten zou het zowel Go Ahead (22) als NAC (21) dan nog steeds boven zich moeten dulden. Play-offs tegen degradatie zouden dreigen.

Brahim Darri geeft Denni Avdic een dikke kus na diens belangrijke gelijkmaker tegen Vitesse. Darri scoorde tegen AZ zelf ook één keer als invaller. Heracles verloor dat duel echter met 3-1.
Brahim Darri geeft Denni Avdic een dikke kus na diens belangrijke gelijkmaker tegen Vitesse. Darri scoorde tegen AZ zelf ook één keer als invaller. Heracles verloor dat duel echter met 3-1.

Dat Heracles het met negen scorende invallers beter doet dan zowel Ajax, Feyenoord en PEC Zwolle (acht) is dus zeker niet alleen interessant voor de statistieken. Sterker nog, het vormt een belangrijke strohalm voor de club die in oktober nog onderaan stond. Bij de eerste zege van het seizoen op NAC (6-1) kwamen de laatste twee goals van invallers (Bel Hassani en Jaroslav Navratil), drie weken later boog Linssen het uitduel met Go Ahead (1-3) vanaf de bank eigenhandig om in een zege.

Waar die hattrick destijds betekende dat Heracles afstand deed van de laatste plaats, vormden de doelpunten van Avdic in de afgelopen weken tegen Utrecht (1-1) en Vitesse (1-1) een aanzet tot het verlaten van de gevarenzone. Dat Bel Hassani zondag als een invaller met de 3-1 tegen ADO het veroveren van de vijftiende plaats definitief maakte, past daarom volledig in het verhaal van het seizoen tot dusver. Handhaving zou het sprookje van de Almelose supersubs écht compleet maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.