Supersub Zaza bezorgt Juve koppositie in tactisch steekspel

Reacties

Juventus heeft in dé kraker tegen Napoli in de slotfase toegeslagen. Lang leek het tactische steekspel tussen de twee uitgesproken titelkandidaten doelpuntloos te eindigen, maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd sloeg supersub Simone Zaza toe: 1-0.

Supersub Zaza bezorgt Juve koppositie in tactisch steekspel

Al weken wijst alles erop dat titelhouder Juventus en Napoli in de Serie A gaan uitmaken wie er met de Scudetto aan de haal gaat. Juve kwam de desastreuze seizoenstart te boven door tot vandaag veertien keer op rij te winnen in de competitie, een clubrecord. Dat Napoli nog aan kop ging met twee punten voorsprong, kwam omdat de Napolitanen óók een fraaie reeks neerzetten. De ploeg van trainer Maurizio Sarri won de laatste acht duels.

In de eerste helft deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Juve deelde plaagstootjes uit met een vrije trap van Paul Pogba en wat afstandsschoten. Napoli kon daar weinig tegenover zetten. Twee voorzetten van José Callejón richting Gonzalo Higuaín zorgden voor gevaar. Eentje was net te scherp en de andere werd door Leonardo Bonucci slim tot corner verwerkt.

Door nauwelijks iets weg te geven, gaf Juventus een vervolg aan een andere indrukwekkende serie. In de vijf duels voor vanavond was immers al geen doelpunt meer geïncasseerd, waardoor de ploeg van hoofdcoach Massimiliano Allegri inmiddels op het minste aantal tegentreffers van de competitie kan bogen. Dat Bonucci kort na rust gehavend het strijdtoneel moest verlaten, terwijl Juve ook Martín Cáceres en Giorgio Chiellini al langer moet missen, maakte die prestatie tegen de Napolitaanse aanvalsmachine des te knapper. Ook topscorer Higuaín kon daar niets aan veranderen.

Aanvankelijk leek Paulo Dybala de grootste kans gekregen te hebben, de Argentijn schoot over. Het voorbereidende werk werd op imposante wijze door Pogba gedaan. De fysiek sterke middenvelder liet de bal, zoals hij eerder in het duel al deed, beheerst vallen op zijn borst om vervolgens Dybala in stelling te brengen. Lang leek diens misser ervoor te zorgen dat het gelijk werd, maar Zaza besliste anders. Zijn van richting veranderde schot was doelman Pepe Reina te machtig en daarmee bracht hij Juventus aan kop van de ranglijst. Het was voor de aanvaller zijn zevende doelpunt - waarvan vier als invaller - van dit seizoen.

Napoli, dat eerder dit seizoen in eigen huis met 2-1 van Juventus won (bij een gelijke eindstand is het onderling resultaat nu in het voordeel van Juve), verloor voor het eerst in negen duels weer eens. De zegereeks van De Oude Dame behelst inmiddels al vijftien optredens, waarvan de laatste zes zonder tegentreffer. AS Roma is voorlopig derde met 47 punten. Voor Juve is het wel te hopen dat de blessure van Bonucci meevalt, aangezien de voorsprong van een punt op Napoli verdedigd zal moeten worden en op 23 februari het eerste duel met Bayern München wacht in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.