Supersub De Guzman redt punt voor Napoli

Jonathan De Guzman heeft Napoli als invaller een punt bezorgd in de thuiswedstrijd tegen Empoli: 2-2. Slechts twee minuten na zijn invalbeurt was het al raak voor de Nederlandse middenvelder.

Empoli, dat in zijn voorgaande vier officiële wedstrijden ongeslagen was gebleven (W3, G1), kwam verrassend sterk voor de dag in Napels. Na een messcherpe counter opende Simone Verdi in de negentiende minuut de score voor de bezoekers. Francesco Tavano kreeg vervolgens een grote kans de marge te verdubbelen, maar hij faalde alleen tegenover doelman Rafael.

In de 53ste minuut leek Empoli de wedstrijd vroegtijdig te beslissen toen Daniele Rugani op de goede plaats stond om uit een hoekschop de 0-2 te maken. Napoli-trainer Rafa Benítez haalde na deze nieuwe tegentreffer de lichtgeblesseerde Gonzalo Higuaín van de bank, wat het kantelpunt in de wedstrijd bleek.

Met de Argentijnse spits in de ploeg verkleinde Napoli in de 67ste minuut de achterstand, toen Duvan Zapata raak kopte uit een corner van Dries Mertens. Drie minuten nadat hij deze assist had afgeleverd, werd Mertens afgelost door Jonathan De Guzman. Ook dat bleek een gouden zet van Benítez, want nog geen twee minuten later redde de Oranje-international een punt voor Napoli door met links van dichtbij de 2-2 binnen te schieten.

In de extra tijd maakte de Nederlander met een volley zelfs nog bijna de winnende treffer, maar deze keer bleek doelman Luigi Stepe een sta-in-de-weg. Het gelijkspel tegen Empoli heeft nog geen gevolgen voor Napoli op de ranglijst. De ploeg van Benítez blijft derde staan in de Serie A. Genoa, Sampdoria en AC Milan kunnen Napoli echter passeren op de ranglijst als ze later op deze zondag goede resultaten behalen.