Superieur Roda laat Vitesse spartelen

Bijkans alles was bij Roda JC beter verzorgd dan bij Vitesse: de inzet, het positiespel én de afwerking. Dat de drie punten in Kerkrade bleven was dan ook niet verrassend, al duurde het lang eer de Limburgers het spartelende Vitesse uit haar lijden verloste: 2-0.

Superieur Roda laat Vitesse spartelen

Wiljan Vloet, trainer van Roda JC, had gekozen voor een aantal opvallende mutaties. Hoewel Tom Soetaers een schorsing uitzat, hield hij de Braziliaan Cristiano op de bank, waar hij mocht plaatsnemen naast Kevin van Dessel. Gregoor van Dijk en keeper Bas Roorda mochten daarentegen in de Kerkraadse basis beginnen.

De winnende coach heeft altijd gelijk en na zeven minuten leek Vloet al zijn gelijk te halen. Fatih Sonkaya stuurde de Braziliaan Sergio weg, die net zo lang keek en wachtte tot spits Yannis Anastasiou (foto) zich in ideale positie bevond. De Griek hoefde de bal alleen nog maar in het Arnhemse doel te lopen.

De voorsprong was op dat moment verdiend. De thuisploeg kon het zich slechts verwijten dat het het veldoverwicht niet al veel sneller nog duidelijker in de score tot uitdrukking bracht. Het positiespel van Roda JC was bij vlagen superieur en Vitesse kon niet anders doen dan ademloos toekijken.

Roda JC bleef ook na de pauze de bovenliggende ploeg. Daar kon ook de Arnhemse wissel Mustapha voor Gert Claessens niets aan veranderen. Toch kreeg Vitesse in die fase een aantal fraaie mogelijkheden. Het was echter Bas Roorda in het doel van Roda die het vertrouwen van zijn trainer niet beschaamde en zijn ploeg een aantal malen op de been hield.

Bij de thuisploeg kwam Cristiano binnen de lijnen, en dat bood meer soelaas. De Braziliaan had een fraaie actie in huis, die hij afsloot met een puike assist op Fatih Sonkaya. De verdediger treuzelde niet en besliste het duel op elf minuten voor het einde: 2-0.

Bekijk hier al onze video's