Super League verliest rechtszaak en mag geen Super League heten

Reacties

De Super League zal, als de veelbesproken competitie er al komt, niet de Super League mogen heten. Het bedrijf achter de competitie verloor een rechtszaak tegen de Deense Superligaen. Dit blijkt uit een uitspraak van het Bureau voor intellectuele eigendom.

Super League verliest rechtszaak en mag geen Super League heten

Het is bijna drie jaar geleden, op 18 april 2021 om precies te zijn, dat twaalf clubs op spectaculaire wijze de Super League oprichtten. Het plan voor een nieuwe competitie met alleen de beste clubs explodeerde binnen 72 uur vanwege de druk en kritiek van buitenaf. Toch bleef het plan door sudderen en werd het nieuw leven ingeblazen door een rechtbank, die besloot dat de UEFA niet het alleenrecht heeft op het organiseren van internationale competities.

Meteen na die uitspraak werden opnieuw grootse plannen onthuld. 64 clubs die gaan opereren in de divisies star, gold en blue. Met een promotie/degradatieregeling en de mogelijkheid voor twintig clubs per seizoen om zich te kwalificeren via de nationale competities. Alleen zal de Super League dus niet de Super League heten.

Het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO als Engelse afkorting) gaf de Deense Superligaen namelijk gelijk in een rechtszaak tegen de Super League. In Denemarken stelde men dat het merk Super League in hun bezit was en daar ging het EUIPO in mee.

De Super League, met Real Madrid-president Florentino Pérez als een van de boegbeelden, mag deze merknaam dus niet registeren in Europa en dus zal de competitie anders genoemd moeten worden als de oprichting ooit officieel wordt. De Super League krijgt nog wel de kans om in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.