Sunderland verlaat laatste plek na zege op rivaal Newcastle

De burenruzie tussen Sunderland en Newcastle United is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de thuisclub, die daardoor niet langer hekkensluiter is. Invaller Fabio Borini zorgde op schitterende wijze voor de beslissing.

Aan de kant van Newcastle begon Tim Krul in de basis, terwijl Vurnon Anita genoegen moest nemen met een plek op de bank tijdens de Tyne-Wear derby. Sunderland startte met voormalig AZ-spits Jozy Altidore, die dit seizoen nog niet scoorde in competitieverband.

De bezoekers aasden op revanche, aangezien de laatste editie in Newcastle op 14 april was geëindigd in een ruime overwinning voor Sunderland (0-3). Maar al na vijf minuten kwam Sunderland op voorsprong in het eigen Stadium of Light. Steven Fletcher kopte binnen op aangeven van Adam Johnson.

Die treffer zorgde voor zelfvertrouwen, want Fletcher was kort daarna nog twee keer gevaarlijk. Newcastle nam halverwege de eerste helft het initiatief echter over. Grote kansen leverde dat echter niet op. In de 57ste minuut kwamen de bezoekers vanuit het niets op gelijke hoogte via Mathieu Debuchy (1-1).

De Franse rechtsback schoot van dichtbij binnen. Een gouden wissel van Sunderland-manager Gustavo Poyet zorgde echter voor de beslissing. Fabio Borini kwam in de 69ste minuut binnen de lijnen voor Johnson en in de 84ste minuut maakte de Liverpool-huurling op schitterende wijze zijn eerste doelpunt namens Sunderland. De aanvaller trok vanaf de linkerkant naar binnen en passeerde Krul met een vlammend schot: 2-1.

Door de overwinning heeft Sunderland nu vier punten uit negen wedstrijden, waardoor het de laatste plaats verlaat, Crystal Palace is de nieuwe hekkensluiter in de Premier League. Newcastle blijft met elf punten steken op de tiende plaats.