Sunderland rukt verder op, Krul moet drie keer vissen

Sunderland versloeg zondag West Ham United met een nipt verschil. Door de benauwde zege stijgt de thuisploeg in de Premier League liefst vier plekken. De Nederlandse doelman Tim Krul (foto) verloor met Newcastle op bezoek bij West Bromwich Albion.

Sunderland - West Ham United 1-0Bij Sunderland viel Boudewijn Zenden in de slotminuut in. Een doelpunt van Jordan Henderson bleek uiteindelijk voldoende voor een zege. Hij trof doel met binnenkant links en zag zijn beheerste poging in de verre hoek verdwijnen.

Vlak na de openingstreffer werd een schitterende poging van Asamoah Gyan niet beloond met een doelpunt. Zijn lob van afstand belandde op de lat. In het tweede bedrijf bleef de voorsprong intact, waardoor Sunderland van de tiende plaats naar de zesde positie steeg. West Ham United blijft met Wolverhampton Wanderers gedeeld hekkensluiter in Engeland.

West Bromwich Albion - Newcastle United 3-1Newcastle United kon het op bezoek bij het eveneens goed presterende West Bromwich Albion niet bolwerken. Voor aanvang van het duel verzamelden beide ploegen negentien punten, maar zondag liep de thuisploeg weg bij de ploeg van doelman Krul: 3-1.

Na 32 minuten opende Somen Tchoyi de score. Zijn geplaatste poging was Krul te machtig. Pas in de laatste twintig minuten liep WBA uit naar een ruimere voorsprong door twee doelpunten van Peter Odemwingie. In de slotminuut redde Peter Løvenkrands namens Newcastle de eer.

Door de zege bezet het verrassend goed presterende West Bromwich de zevende plek. Newcastle staat met drie punten minder vier plaatsen lager. Foto: VI Images