Sunderland legt uit waarom het uitkwam bij PSV-talent Seelt

Reacties

Sunderland heeft tekst en uitleg gegeven bij de transfer van Jenson Seelt. De verdediger wordt door de nummer zes van het Championship van afgelopen seizoen opgepikt bij Jong PSV.

Sunderland legt uit waarom het uitkwam bij PSV-talent Seelt
© Pro Shots

Seelt kwam tot één Eredivisie-optreden namens PSV, maar speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Toch raakte Sunderland daar overtuigd van zijn kwaliteiten. 'Jenson is een speler die we al een tijdje volgen en hij heeft de afgelopen twee seizoenen waardevolle ervaring opgedaan op seniorenniveau, waarbij hij regelmatig op het Nederlandse tweede niveau speelde en deel uitmaakte van de wedstrijdselectie van het eerste', vertelt sportief directeur Kristjaan Speakman op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Speakman heeft Seelt een aantal grote kwaliteiten. 'Van nature comfortabel in balbezit, beschikt hij ook over een aantal geweldige verdedigende eigenschappen die hem zullen helpen zich aan te passen aan onze spelidentiteit en het voetbal om het kampioenschap. Hij staat te popelen om aan de slag te gaan en we zijn verheugd hem te verwelkomen bij Sunderland.'

Ook Seelt zelf is erg content met zijn transfer. 'Het voelt geweldig om hier te zijn, Sunderland is een grote club en dit is een grote kans voor mij, dus ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben het type verdediger dat graag met de bal aan mijn voeten speelt, maar ik hou ook van een luchtduel en het maken van tackles. Ik ben klaar voor de uitdaging en ik kijk ernaar uit om voor de supporters in het Stadium of Light te spelen.'

Spelersprofiel

J. Seelt


Geboortedatum:
23 mei 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Ede
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,92 m
Huidige club:
Sunderland
Huidige club:
Sunderland Under 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.