Sunderland legt officieel bod voor Van Dijk neer bij Celtic

De toekomst van Virgil van Dijk ligt mogelijk in de Premier League. Sunderland heeft een serieus bod neergelegd bij werkgever Celtic en wil de centrale verdediger nog deze week binnenhalen. De oud-speler van FC Groningen lijkt zelf wel oren te hebben naar een transfer.

Sunderland legt officieel bod voor Van Dijk neer bij Celtic

Van Dijk is tevreden met zijn rol bij Celtic, maar lijkt toe aan een nieuw avontuur. De Schotse kampioen heeft zich deze zomer nauwelijks versterkt en werd afgelopen dinsdag door Maribor uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Daarmee is de sportieve uitdaging in Schotland verder afgenomen.

Deze zomer waren er meerderde clubs die hengelden naar Van Dijk. Zo werden Swansea City en Hambuger SV concreet, maar hield de Schotse kampioen lange tijd de boot af. De vraagprijs was veel clubs te gortig. De verwachting is dat de eerdere vraagprijs, van om en nabij de tien miljoen euro, inmiddels is gedaald na de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League.

Mocht de transfer rondkomen dan krijgt de Sunderland-verdediging een bijzonder Nederland tintje. Eerder deze zomer namen The Black Cats Patrick van Aanholt over van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's