Sunderland legt Allardyce vast als opvolger Advocaat

Reacties

Sam Allardyce volgt Dick Advocaat op bij Sunderland. De zestigjarige manager tekende een tweejarig contract met The Black Cats.

Sunderland legt Allardyce vast als opvolger Advocaat

Vorig seizoen slaagde Advocaat erin om Sunderland in de Premier League te houden, waarna de nu 68-jarige Hagenaar besloot afscheid te nemen. Maar op aandringen van voorzitter Ellis Short keerde hij toch terug. De start van het seizoen verliep echter dramatisch, want met slechts drie punten uit acht duels houdt Sunderland alleen rivaal Newcastle United onder zich.

Advocaat besloot zondag op te stappen bij Sunderland, waar Allardyce meteen genoemd werd als de ideale opvolger. De oud-speler van Sunderland (1980/81) werkte op het hoogste niveau van Engeland ook al voor Bolton Wanderers (1999-2007), The Black Cats' grote rivaal Newcastle United (2007/08), Blackburn Rovers (2008-10) en West Ham United (2011-15).

'Het wordt een enorme uitdaging, maar ik loop er niet voor weg. Ik heb in het verleden ook voor hete vuren gestaan', reageert Allardyce op zijn aanstelling. 'Ik kan niet wachten op mijn eerste wedstrijd.'

Allardyce krijgt bij Sunderland te maken met onder meer Patrick van Aanholt en Jeremain Lens. Hij debuteert zaterdag over een week met een uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion. Een week later komt Newcastle United op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.