Sunderland, HSV en Leverkusen volgen Kongolo

Reacties

Feyenoord-verdediger Terence Kongolo staat in de belangstelling van diverse buitenlandse club. De 22-jarige verdediger van de Rotterdammers wordt op de voet gevolgd door Sunderland, Hamburger SV en Bayer Leverkusen.

Sunderland, HSV en Leverkusen volgen Kongolo

De drievoudig Oranje-international tekende in januari nog voor een jaar bij tot medio 2018. Omdat hij over een doorlopend contract beschikt vertegenwoordigt de verdediger een flinke transferwaarde.

Alleen met die eventuele opbrengst is Feyenoord in staat zich te versterken. Lex Immers (Cardiff City) is definitief van de loonlijst en leverde een paar ton op, maar het salarisbudget is onvoldoende voor serieuze aankopen.

Kongolo ondertekende al op zijn zestiende zijn eerste contract bij Feyenoord. In het seizoen 2011/12 werkte hij zijn eerste competitieduel in de hoofdmacht af, waardoor de afgelopen jaargang al zijn vijfde in dienst van Feyenoord was.

Met Feyenoord won Kongolo dit seizoen de beker en werd hij derde. De verdediger speelde 29 competitieduels en kwam zes keer in actie in het bekertoernooi. In de eindstrijd van dat toernooi stond hij tegen FC Utrecht (2-1 zege) in de basis. In de weken daarvoor stond Kongolo door een hamstringblessure aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.