'Sunderland heeft strakke aanpak Advocaat nodig'

Reacties

Dick Advocaat heeft zijn droom zien uitkomen met de aanstelling bij Sunderland. VI spreekt enkele ervaringsdeskundigen over het avontuur van de Hagenaar: dit keer Boudewijn Zenden.

'Sunderland heeft strakke aanpak Advocaat nodig'

Zenden (38) weet uit eigen ervaring in welke omgeving Advocaat gaat werken. De oud-international streek in 2009 neer in het Stadium of Light. Met Sunderland speelde hij op 22 mei 2011 bij West Ham United zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière.

'Sunderland is een club met veel potentie. Het is een hele leuke club, met een fantastisch stadion en een fantastisch trainingscomplex en een goede voorzitter (Ellis Short, red). Hopelijk heeft die dit keer geen verkeerde keuze gemaakt', spreekt Zenden tegen Voetbal International over de beslissing van Short om met Advocaat na Paolo Di Canio en Gus Poyet de derde managerwissel in drie jaar tijd door te voeren.

'Het verbaasde mij hoe kwaad de fans waren op Poyet. Dat is niet zoals ik de aanhang van Sunderland ken. Maar ik eindigde met Sunderland als tiende, dus ik had niet te maken met degradatiezorgen. Het zijn goede fans als je die voor je weet te winnen.'

Boudewijn Zenden speelde in 2011 zijn laatste wedstrijd op Upton park, waar Dick Advocaat debuteert als manager van Sunderland.
Boudewijn Zenden speelde in 2011 zijn laatste wedstrijd op Upton park, waar Dick Advocaat debuteert als manager van Sunderland.

Zenden heeft vertrouwen dat de Hagenaar gaat slagen in zijn doel. 'Ik heb er geen twijfel over. Maar dan heb ik het puur over het behoeden voor degradatie. Voor beide partijen geldt hetzelfde. Als Sunderland niet degradeert, dan zijn er voor beide perspectieven voor meer.'

De Nederlandse trainer heeft de kwaliteiten The Black Cats uit de brand te helpen. 'Advocaat is iemand die wil vechten voor de resultaten, die niet zo maar opgeeft. Hij kan de spelers overtuigen tot het gaatje te gaan. Hij is ook iemand naar wie de spelers luisteren. Hij heeft niet een hele harde hand, maar hij zit er wel strak en kort op. Dat is wel iets wat ze nodig hebben', zegt Zenden, die bij PSV te maken had met Advocaat als zijn trainer.

'Advocaat is een naam, ook in het buitenland. Hij heeft zijn strepen verdiend, ook met Glasgow Rangers. Ik kan me voorstellen dat ze bij hem terecht zijn gekomen. Je moet ook kijken wie er beschikbaar zijn. Maar het was voor iedereen verrassend. Er waren weinig geruchten geweest en Poyet werd maandag ontslagen. Er zat dus weinig tijd tussen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.