Sunderland en Newcastle naar gelijkspel in derby

De derby tussen Sunderland en Newcastle United heeft geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg wist in de blessuretijd de gelijkmaker te forceren: 1-1.

Sunderland, waar Boudewijn Zenden op de bank begon, was vooraf gebrand op revanche. In het uitduel was de ploeg namelijk met liefst 5-1 vernederd door de streekgenoot. Een gevoelig verlies in de immer beladen derby.

Het duel leek vanaf de eerste seconde een strijd op leven en dood. Arbiter Howard Webb diende alle zeilen bij te zetten om het duel in goede banen te leiden. De eerste helft had de thuisploeg een licht overwicht, maar scoren deed Sunderland niet. Newcastle, waar sleutelspelers Andy Caroll en Cheikh Tioté ontbraken, was tot weinig in staat.

Dat veranderde na rust. Tien minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Aanvoerder Kevin Nolan gaf de bal met de hak het laatste zetje na een hoekschop van Joey Barton: 0-1.

In deze stand leek geen verandering meer te komen. Asamoah Gyan besliste echter anders. De Ghanees reageerde - enigszins gelukkig - attent op een rebound en bezorgde Sunderland diep in blessuretijd de verdiende gelijkmaker.

Overig duel:Birmingham City-Aston Villa 1-1 Foto: VI Images