Sunderland boekt zege van levensbelang op Cardiff

Reacties

Sunderland heeft in de Engelse Premier League een reuzensprong gemaakt door van de laatste plaats naar de veilige zeventiende plek te stijgen. Na de 4-0 zege op Cardiff City is de tegenstander van zondag de nieuwe hekkensluiter.

Sunderland boekt zege van levensbelang op Cardiff

Halverwege het eerste bedrijf opende Connor Wickham na een corner van Sebastian Larsson de score. Op slag van rust werd al de nekslag uitgedeeld. Juan Cala maakte een overtreding op de doorgebroken Wickham. Waar scheidsrechter Phil Dowd aanvankelijk voordeel wilde geven, besloot hij de Spanjaard vervolgens toch van het veld te sturen en Cardiff bovendien dubbel te straffen met een penalty. Dat besluit was zuur voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, aangezien de overtreding buiten het zestienmetergebied plaats had. Fabio Borini zorgde vanaf elf meter voor de 2-0 ruststand.

Een kwartier voor tijd maakte Emanuele Giaccherini aan alle twijfel een einde met de 3-0, waarna Wickham het feestje met de 4-0 nog wat vergrootte. Sunderland is nu zeventiende met 32 punten uit 35 duels. Daarna volgen Norwich City (32 uit 36), Fulham (31 uit 36) en Cardiff City (30 uit 36). Die laatste drie ploegen staan nu op degraderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.