Sunderland boekt tweede zege sinds vertrek Advocaat

Reacties

Sunderland heeft op bezoek bij Crystal Palace de tweede zege van het Premier League-seizoen geboekt: 0-1. Met Patrick van Aanholt in de basis en Jeremain Lens als invaller gaf de ploeg van manager Sam Allardyce eindelijk een vervolg aan de 3-0 zege van een maand geleden op aartsrivaal Newcastle United.

Sunderland boekt tweede zege sinds vertrek Advocaat

Sunderland had dit seizoen op vreemde bodem nog maar één punt gepakt, maar op bezoek bij Crystal Palace lagen er mogelijkheden. De ploeg van manager Alan Pardew heeft de tiende plaats in de Premier League immers vooral te danken aan de goede resultaten in uitwedstrijden. Ook in de thuiswedstrijd tegen The Black Cats bleek dat maar weer eens.

Allardyce liet zijn elftal weliswaar met vijf verdedigers aantreden, Jermain Defoe en Steven Fletcher kregen in de openingsfase allebei meteen al een goede kans om de score te openen. Ook toen The Eagles met enkele schoten Sunderland-sluitpost Costel Pantilimon op de proef begonnen te stellen, bleven er mogelijkheden voor de oude werkgever van de in oktober opgestapte Dick Advocaat, die dit seizoen niet won.

Zo brak Van Aanholt af en toe door via de linkerflank. De 25-jarige vleugelverdediger miste echter de finesse om Wayne Hennessey in de problemen te brengen, zoals de doelman van de nationale ploeg van Wales twintig minuten voor tijd ook een antwoord had op een schot van de na een uur in het veld gekomen Lens. Yohan Cabaye hielp zijn keeper door een kopbal van Sebastián Coates van de lijn te halen.

Tien minuten voor tijd wilde Hennessey op zijn beurt Scott Dann helpen door uit zijn doel te komen, maar ging Defoe er met de bal vandoor omdat de Palace-verdediger daar niet goed op anticipeerde. De 33-jarige spits kon de bal vervolgens in een leeg doel binnenschuiven. Sunderland klimt daardoor naar de achttiende plaats en heeft nu één punt minder dan Newcastle, dat boven de streep staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.