Sulejmani geeft Young Boys eindelijk teken van hoop

Reacties

In de zomer maakte Miralem Sulejman zijn entree bij Young Boys als de hoop in bange dagen. Maar pas woensdag liet de oud-Ajacied (26) zien waar die hoge verwachtingen op gestoeld zijn.

Sulejmani geeft Young Boys eindelijk teken van hoop

Met twee treffers onderstreepte Sulejmani zijn hoofdrol tegen FC Basel, dat na acht wedstrijden in de Zwitserse competitie de eerste nederlaag moest incasseren (4-3). Daarbij maakte een andere voormalig Eredivisie-kracht, Alexander Gerndt, de andere twee doelpunten voor Young Boys.

Maar het was vooral de Servische aanvaller die de show stal in de wedstrijd die in Zwitserland werd gezien als reclame voor het voetbal. Bij zijn beide treffers liet de voormalig Ajacied zien over de techniek en de gave te beschikken de bal te laten luisteren. Met zijn galavoorstelling loste hij ook eindelijk de hoge verwachtingen in.

Sulejmani, die afgelopen zomer voor drie miljoen euro van Benfica werd overgenomen, toonde zich na afloop bescheiden. 'Ik speel alleen maar zo goed omdat de hele ploeg mij steunt', zei hij tegen Zwitserse media.

De bescheidenheid is ook wel op zijn plaats. Niet alleen heeft Sulejmani afgelopen seizoenen bitter weinig van zich doen spreken, maar ook zijn eerste maanden bij Young Boys boden weinig reden voor optimisme. Na alle euforie over zijn komst volgde de ontnuchtering bij de achterban.

Zijn zeer geprezen optreden tegen FC Basel doet vermoeden dat Sulejmani de aanpassingsproblemen in de Zwitserse hoofdstad achter de rug heeft en ook weer het wedstrijdritme heeft om zijn jaren in de Portugese schaduw definitief achter zich te laten.

In elk geval heeft de komst van Adi Hütter hem goed gedaan. De opvolger van de eerder deze maand ontslagen Uli Forte kiest voor een aanvallend speelstijl. 'We zoeken zeer snel de aanval en zetten direct druk. Daardoor is het makkelijker. Als we de bal heroveren zijn we veel dichter bij het doel van de tegenstander', zei Sulejmani.

Mede dankzij zijn inbreng staat de Serviër met Young Boys derde met een nog wel grote achterstand van negen punten op FC Basel. Over de titel spreken is wat hem betreft ook uit den boze. 'Het seizoen is nog lang. We hebben nog veel werk te verzetten.' Dat geldt niet in de laatste plaats voor hem zelf ook.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.