Sulejmani delft met Young Boys het onderspit tegen Monaco

AS Monaco staat al met één been in de play-offs van de Champions League na een ruime zege op bezoek bij BSC Young Boys (1-3), waar Miralem Sulejmani de hele wedstrijd speelde.

De thuisclub had in Bern lange tijd een licht overwicht, maar slaagden er niet in om Monaco - vorig seizoen nog kwartfinalist in het kampioenenbal - pijn te doen. Layvin Kurzawa eiste in de tweede helft de hoofdrol voor zich op door eerst op de doellijn een tegentreffer te voorkomen en in de 64ste minuut de score te openen namens de bezoekers.

Guido Carrillo leek het tweeluik te beslissen toen hij acht minuten later de voorsprong verdubbelde, maar in de 72ste minuut zorgde Raphaël Nuzzolo voor de aansluitingstreffer. De vreugde van Young Boys was slechts van korte duur, want weer een minuut later maakte Mario Pasalic 1-3.

Daar bleef het bij in het Stade de Suisse Wankdorf, waardoor AS Monaco dicht bij het bereiken van de play-offs is. BSC Young Boys heeft een wonder nodig om de derde voorronde te overleven.