Suk efficiëntste speler Eredivisie door goals tegen PSV

Hoewel Dmitriy Bulykin met zijn twee treffers tegen NEC (4-1 zege) opnieuw zijn faam als doelpuntenmaker pur sang waarmaakte, is de Russische Ajacied niet de meest efficiënte speler van de Eredivisie. Die eer is weggelegd voor de Zuid-Koreaan Hyun-Jun Suk, die met FC Groningen koploper PSV velde (3-0).

Suk efficiëntste speler Eredivisie door goals tegen PSV

De Zuid-Koreaanse spits, vorig seizoen nog eigendom van Ajax, vertolkte met twee treffers een hoofdrol in Euroborg. Suk (foto) produceerde zondagmiddag in het hoge noorden zijn vierde en vijfde seizoenstreffer en kan daarmee bogen op het beste gemiddelde: een doelpunt per 48 minuten (zie onderstaande graphic).

Ook Bulykin maakte ieder uur in dienst van Ajax een goal, om precies te zijn heeft hij gemiddeld 53 minuten nodig voor een doelpunt. Ietwat vertekenend is de tweede plaats van Gerald Sibon, die in 103 minuten voor SC Heerenveen dit seizoen twee keer scoorde.

Eredivisie-topschutter Bas Dost bezet in het klassement de zesde plaats. De aanvalsleider van SC Heerenveen heeft tot op heden 101 minuten nodig om tot scoren te komen. John Guidetti en Sanharib Malki gaan Dost nog voor. (Tim Tempelaars) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's