Succesvolle terugkeer De Jong bezorgt McClaren kopzorgen

Reacties

Steve McClaren was onder de indruk van Siem de Jong bij zijn rentree in de basis van Newcastle United. De manager moet komend weekend dus lastige keuzes gaan maken in zijn basiself vanwege het goede optreden van zijn gewijzigde ploeg in het League Cup-duel met Northampton Town op dinsdag (4-1 winst).

Succesvolle terugkeer De Jong bezorgt McClaren kopzorgen

De Jong begon tegen Northampton voor het eerst sinds 30 augustus vorig jaar in de basis bij Newcastle, dat hem medio 2014 overnam van Ajax. Diverse blessures verpestten het debuutseizoen van de 26-jarige middenvelder op St. James' Park, die het fysieke leed nu eindelijk achter zich lijkt te laten. Al in de achtste minuut van de League Cup-wedstrijd tegen Northampton Town was het raak voor De Jong.

'De samenwerking tussen De Jong en de andere aanvallende spelers was uitstekend', stak McClaren de loftrompet in de Newcastle Chronicle. Toch greep een andere basisspeler de hoofdrol. Aanwinst Florian Thauvin was met een doelpunt en drie assists bij alle treffers betrokken. Dat was McClaren niet ontgaan. 'Ik vond hem heel erg goed. Hij heeft zijn kwaliteiten getoond in dit duel en hij was ook fenomenaal op de trainingen.'

Doordat verschillende spelers indruk maakten bij Newcastle, wordt het voor McClaren lastig een basiselftal te formeren voor het thuisduel met Arsenal (zaterdag, 13.45 uur). 'De vraag wie ik moet opstellen, bezorgt me kopzorgen. De selectie maakt flinke stappen', aldus de ex-trainer van FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.