Succesvolle Reyes wil geschiedenis schrijven

Reacties

José Antonio Reyes wil na de finale van woensdagavond tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk met Sevilla de geschiedenisboeken in als meest succesvolle club in de Europa League, het toernooi waar de Spanjaard ook persoonlijk zijn sporen heeft verdiend.

Succesvolle Reyes wil geschiedenis schrijven

'We kunnen geschiedenis schrijven met Sevilla. De club kan voor de vierde keer de Europa League winnen, dus je zal begrijpen dat wij gretig zijn en allemaal dolgraag in actie willen komen', zei Reyes in aanloop naar de finale in Warschau.

'De trainer heeft zijn opstelling nog niet bekend gemaakt, dus voorlopig wachten wij in spanning af', aldus de 31-jarige aanvaller. De club uit Zuid-Spanje won de UEFA Cup in 2006 en 2007 en was vorig jaar de sterkste in de Europa League, zoals het toernooi inmiddels heet. Bij een overwinning op Dnjepr is Sevilla de eerste club die de UEFA Cup/Europa League voor de vierde keer in de wacht sleept.

'Het belangrijkste is dat we deze beker winnen', stelde de Spaanse spits, die de Europa League zelf al drie keer eerder won. De voormalige aanvaller van Real Madrid veroverde vorig jaar de Europa League met Sevilla, maar deed dat in het seizoen 2009/10 en 2011/12 ook al met Atlético Madrid. Sinds de start van de Europa League in 2009, als vervanger van de UEFA Cup, is Reyes de meest succesvolle speler in dit toernooi.

Titelverdediger Sevilla en Dnjepr Dnjepropetrovsk beginnen om 20.45 uur aan het duel, dat onder leiding staat van arbiter Martin Atkinson. Voor de winnaar wacht niet alleen de beker, maar ook een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.