Succesvolle rentree Vermeer bij Jong Feyenoord

Kenneth Vermeer heeft maandagmiddag zijn eerste officiële wedstrijd sinds mei gespeeld. De ervaren doelman hield zijn doel schoon bij het duel tussen Jong Feyenoord en Jong SC Cambuur (2-0).

De 31-jarige keeper stond maanden aan de kant met een achillespeesblessure, maar was maandag eindelijk weer fit genoeg om speelminuten te maken. De vijfvoudig international begon in de sterke basis van het beloftenelftal tegen Cambuur net als onder anderen selectiespelers Marko Vejinovic, Renato Tapia, Simon Gustafson en Michiel Kramer.

De gastheren sloegen vlak voor rust twee keer toe. Eerst kopte Wessel Dammers een hoekschop tegen de touwen, waarna Mo El Hankouri binnen twee minuten de score verdubbelde door een fraaie voorzet van Emil Hansson binnen te tikken. Het bleef bij die twee doelpunten in Rotterdam, waardoor Vermeer bij zijn rentree en clean sheet kon bijschrijven.

De ervaren keeper werd in het duel met de beloften van Cambuur nauwelijks op de proef gesteld, maar kon de volle negentig minuten zonder problemen volspelen. Vermeer lijkt daarmee klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met eerste doelman Brad Jones. De Australiër werd in de zomer als vervanger van Vermeer naar Rotterdam gehaald, maar presteert uitstekend. Met Jones in het doel heeft Feyenoord samen met PSV de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie.

'Het voelt goed om weer een wedstrijd te hebben gespeeld. Ik voel me goed en fit, ik had nergens last van', reageerde Vermeer via de officiële kanalen van de club.