Succesvolle rentree Locadia bij zege Jong PSV op NAC Breda

Reacties

Jong PSV heeft NAC Breda maandagavond in de Jupiler League getrakteerd op een lesje effectiviteit. Hoewel de meeste kansen voor NAC waren, scoorden alleen de beloften (2-0). Jürgen Locadia werd succesvol klaargestoomd voor de Eredivisie-kraker tegen Feyenoord en speelde een rol in aanloop naar een van de goals van Albert Gudmundsson.

Succesvolle rentree Locadia bij zege Jong PSV op NAC Breda

NAC was het gevaarlijkst van de twee ploegen, maar stuitte meerdere malen op doelman Luuk Koopmans. Voor rust bracht de 23-jarige keeper redding op pogingen van Brandon Barker en spits Cyriel Dessers, terwijl Gudmundsson aan de andere kant wel het net vond: Locadia miste één-op-één met Jorn Brondeel, waarna een andere speler van het eerste elftal, Oleksandr Zinchenko, de bal bij de IJslander bracht.

De tweede helft bleek een herhaling van zetten. Koopmans weerhield opnieuw Dessers en invaller Jari Oosterwijk van scoren. Gudmundsson maakte met een wippertje zijn tweede nadat hij werd weggestoken door Zinchenko.

Het duel in het Jan Louwers Stadion was een broederstrijd tussen Philippe Rommens (Jong PSV) en Olivier Rommens (NAC Breda), die beiden in de basis begonnen. Locadia, die voor het eerst sinds 28 augustus speelminuten maakte, ging na een uur naar de kant. Phillip Cocu kan zondag tegen Feyenoord (14.30 uur) weer beschikken over de aanvaller.

Door de nederlaag in Eindhoven maakt NAC Breda geen kans meer op de derde periodetitel. VVV-Venlo is zeker van plek één in periode drie, maar de koploper van de Jupiler League is al verzekerd van deelname aan de play-offs. Alleen als Jong Ajax vrijdag thuis niet wint van FC Eindhoven maken FC Volendam en SC Cambuur nog kans op een ticket voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.