Succestrainer Sierksma (38) staat voor stap naar Jong AZ

Reacties

Jan Sierksma verwacht op korte termijn een contract te tekenen als nieuwe trainer van Jong AZ. Voor de 38-jarige trainer is dat een beloning voor zijn goede prestaties bij AZ Onder-18.

Succestrainer Sierksma (38) staat voor stap naar Jong AZ

Sierksma bevestigt zijn aanstaande overstap in een interview op VI PRO. 'De kans dat ik dat ga doen, is behoorlijk groot', vertelt de coach, die in 2018 de opleiding van SC Cambuur verruild heeft voor die van AZ. 'Maar ik heb nog niet getekend. Zodra dat het geval is, zal de club dat communiceren.' Sierksma coachte maandag al de Alkmaarse beloften bij de 4-0 overwinning op Jong FC Utrecht. Dat was onderdeel van de cursus UEFA PRO, het hoogste trainersdiploma dat hij binnenkort verwacht te krijgen.

Bij Jong AZ zal Sierksma waarschijnlijk de opvolger worden van Maarten Martens, die na twee jaar stopt bij de ploeg die momenteel tiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. In de jeugdopleiding van AZ was Sierksma eerder werkzaam bij de Onder-17 en Onder-18. Met dat laatste elftal pakte hij vorig seizoen de dubbel. Dit seizoen maakte hij naam voor zichzelf door in de Youth League te winnen van Eintracht Frankfurt (5-0), Barcelona (0-3) en Real Madrid (4-0). Vrijdag (13.00) speelt het hoogste jeugdteam van AZ de halve finale tegen Sporting Portugal, dat eerder in het toernooi met 5-1 van Ajax won.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.