Succestrainer Sampaoli levert contract met Chili in

Reacties

Jorge Sampaoli (55) is per direct vertrokken als bondscoach van Chili. De succestrainer heeft zijn contract op eigen verzoek laten verscheuren, zo bevestigde de Chileense bond vanavond.

Succestrainer Sampaoli levert contract met Chili in

Sampaoli maakte eerder al bekend weg te willen als bondscoach van Chili. De veelgeroemde tacticus bleef niet buiten schot bij een grootscheeps corruptieschandaal. De vorige voorzitter van de Chilieense bond, Sergio Jadue, stapte in november op. Hij bekende betrokken te zijn geweest bij de grootscheepse corruptie die de FBI bij de FIFA aan het licht bracht.

Ook de naam van Sampaoli werd in Chili in verband gebracht met illegale praktijken. Bovendien publiceerden diezelfde Chileense media de gelekte inhoud van zijn contract. Chili wilde de coach aan zijn contract houden, maar dat weigerde Sampaoli. 'In zo'n omgeving wil ik niet werken en leven. Ik had nooit gedacht dat iemand die het Chileense voetbal zo veel heeft gegeven, zo snel vernietigd kon worden. Mijn eer en waardigheid zijn besmeurd door mijn naam in verband te brengen met de corruptie van de vorige directeuren. Ik ben neergezet als iemand die alleen maar aan zichzelf en aan geld denkt. Daarom kan en wil ik niet meer verder gaan in deze functie', zei hij vorige week.

De Argentijn werkte in het verleden als clubcoach bij diverse clubs in Peru, bij Sport Emelec uit Ecuador en bij CD O'Higgins en Universidad de Chili uit Chili. In Europa was hij nog geen trainer, maar de laatste weken werd hij wel herhaaldelijk in verband gebracht met Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.