Success: de duurste verschuiving ooit binnen Pozzo-imperium

Reacties

Watford heeft zich voor de komende vijf seizoenen versterkt met Isaac Success. De spits komt voor vijftien miljoen euro over van Granada en is daarmee de duurste aankoop ooit van de Engelse middenmoter én de duurste verschuiving ooit binnen de clubs van de familie Pozzo.

Success: de duurste verschuiving ooit binnen Pozzo-imperium

De twintigjarige Success scoorde het afgelopen seizoen zes keer in dertig competitieduels voor Granada, waar hij werd verkozen tot Speler van het Jaar. Voor Watford voldoende reden om de Nigeriaanse jeugdinternational naar Engeland te halen. Success kan op alle aanvallende posities uit de voeten en wordt dus een directe concurrent van Oranje-international Steven Berghuis.

De transfer van Success naar Watford is de zoveelste transfer binnen het Pozzo-imperium. De familie Pozzo, met Giampaolo aan het hoofd van de familie, is de eigenaar van Watford, Udinese en Granada en dat betekent in de praktijk dat spelers voortdurend wisselen tussen die drie clubs. Vorig seizoen gebeurde dit liefst veertien keer.

Spelerswisselingen binnen het Pozzo-imperium 2015/16
Speler Van Naar
Adalberto Penaranda Udinese Watford
Matej Vydra Udinese Watford
Rafael Romo Udinese Watford (huur)
Allan Nyom Udinese Watford
Abdoulaye Doucouré Watford Granada (huur)
Adalberto Penaranda Watford Granada (huur)
Ivan Kelava Udinese Granada
Nico López Udinese Granada (huur)
Neuton Udinese Granada (huur)
Gaspar Iniguez Granada Udinese
Emanuel Insúa Granada Udinese
Manuel Iturra Granada Udinese
Abdoul Sissoko Granada Udinese (terug van verhuur)
Allan Nyom Granada Udinese (terug van verhuur)

Ook deze zomer is het alweer zes keer raak geweest wat betreft spelerswisselingen tussen Granada, Udinese en Watford. Success is met een afkoopsom van vijftien miljoen euro de duurste speler ooit die van club wisselt binnen de Pozzo-driehoek. Dat record stond tot de transfer van de Nigeriaan op naam van Adalberto Penaranda, die op 1 februari van dit jaar voor 10,6 miljoen euro door Watford werd overgenomen van Udinese. In feite blijft dat geld dus steeds binnen de familie.

De negentienjarige Penaranda werd vervolgens overigens direct weer verhuurd aan Granada, waar hij het afgelopen seizoen vijf keer scoorde in 23 competitieduels. Het talent uit Venezuela moet nog even afwachten waar hij komend seizoen speelt. Dat zal vermoedelijk niet in Engeland zijn, omdat hij niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. Een nieuw jaar bij Granada of een verhuizing naar Udinese lijkt dan ook aanstaande. (Roy van den Berghe)

Spelerswisselingen binnen het Pozzo-imperium 2016/17
Speler Van Naar
Isaac Success Granada Watford
Pervis Estupinán Udinese Watford (huur)
Abdoulaye Doucouré Granada Watford (terug van verhuur)
Gabriele Angella Watford Udinese
Youssef El Arabi Granada Udinese
Dimitri Foulquier Granada Udinese
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.