Succes voor Feyenoord: straf Gustafson gehalveerd

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de straf van Feyenoord-middenvelder Simon Gustafson verminderd. De Zweed is nu twee duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst voor de rode kaart die hij kreeg tijdens een duel van Jong Feyenoord.

Succes voor Feyenoord: straf Gustafson gehalveerd

Gustafson ging in de wedstrijd van het beloftenelftal tegen SC Heerenveen maandag na een half uur over de schreef door na te trappen richting een tegenstander. De aanklager van de voetbalbond deed een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Omdat Feyenoord dat schikkingsvoorstel heeft afgewezen, werd de zaak donderdag behandeld door de tuchtcommissie van de KNVB.

Trainer Giovanni van Bronckhorst deed dit seizoen in de Eredivisie pas twee keer een beroep op Gustafson als invaller. In het met 2-0 verloren KNVB-bekerduel met Vitesse had hij zijn enige basisplaats van het seizoen. Tonny Vilhena, concurrent van Gustafson op het Feyenoord-middenveld, staat op scherp. Als Vilhena in het duel met ADO Den Haag komende zondag een gele kaart krijgt, is hij geschorst voor de topper tegen PSV.

Gustafson mist vanwege zijn verkorte schorsing alleen het duel met ADO en is tegen PSV en Sparta Rotterdam gewoon beschikbaar voor Van Bronckhorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.