Subasic onthult tip Modric: 'Lang wachten en dan pak je hem'

Reacties

Kroatië-doelman Danijel Subasic eiste een hoofdrol op in het groepsduel met Spanje door een strafschop van Sergio Ramos te keren. Dit deed hij met behulp van een tip van zijn landgenoot Luka Modric, bij Real Madrid ploeggenoot van de Spaanse aanvoerder.

Subasic onthult tip Modric: 'Lang wachten en dan pak je hem'

'Darijo Srna vroeg Modric welke hoek hij zou kiezen', besprak de Kroatische sluitpost de luttele seconden voorafgaand aan de trap van Ramos in de 72ste minuut. 'Hij zei dat ik zo lang mogelijk moest wachten en hij dan uiteindelijk in mijn rechterhoek zou schieten. Dat gebeurde ook.'

Omdat Subasic de penalty van de Spaanse centrumverdediger keerde bij een 1-1 stand, kon Ivan Perisic in de slotminuten met een treffer nog uitgroeien tot matchwinner. Ramos baalde dan ook flink na de 2-1 nederlaag. 'Maar ik mis liever nu een strafschop dan in de knock-outfase', besloot hij zijn teleurstelling direct om te zetten in iets positiefs.

Het moment van glorie van Danijel Subasic: de Kroatische sluitpost stopt de strafschop van Sergio Ramos, de captain van Spanje.
Het moment van glorie van Danijel Subasic: de Kroatische sluitpost stopt de strafschop van Sergio Ramos, de captain van Spanje.

In de achtste finale wacht Italië, dat met nog een duel met Ierland al zeker is van groepswinst in Groep E. Voor Kroatië is de tegenstander in de volgende ronde nog onbekend. De beste nummer drie van Groep B (Slowakijke), E (nog onbekend) en F (nog onbekend) neemt het op 25 juni tegen de Kroaten.

Schema achtste finale EK
Datum Wedstrijd Locatie
25 juni (15.00 uur) Zwitserland - Polen Saint-Étienne
25 juni (18.00 uur) Wales - Albanië/Noord-Ierland/Turkije Parijs
25 juni (21.00 uur) Kroatië - Slowakije/E3/F3 Lens
26 juni (15.00 uur) Frankrijk - Noord-Ierland/Turkije/E3 Lyon
26 juni (18.00 uur) Duitsland - Albanië/Slowakije/F3 Lille
26 juni (21.00 uur) F1 - E2 Toulouse
27 juni (18.00 uur) Italië - Spanje Saint-Denis
27 juni (21.00 uur) Engeland - 2F Nice
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.