Suárez zinspeelt op afsluiten van loopbaan bij Barça

Reacties

Luis Suárez is dolblij met zijn contractverlenging, die hem tot medio 2021 aan Barcelona verbindt. Dat laat de 29-jarige aanvaller weten op de officiële website van de Catalanen.

Suárez zinspeelt op afsluiten van loopbaan bij Barça

'Ik voel me zeer blij omdat ik ben waar ik wil zijn. Ik voel me heel gelukkig. Het was de uitkomst waar we allemaal op hoopten, zowel de club als ik. We hebben een geweldige relatie.'

Door de nieuwe verbintenis is de kans groot dat de Uruguayaan zijn carrière afsluit bij Barcelona. 'Elke speler zou zijn looppbaan willen beëindigen bij een club waar hij zich prettig voelt. We zullen zien, maar ik zal hier nooit mijn ambitie of enthousiasme verliezen.'

In het shirt van de Blaugranas sloeg Súarez in 116 wedstrijden 97 keer toe. Het levert El Pistolero een gemiddelde op van 0,83 doelpunten per wedstrijd. In het huidige seizoen staat de teller na twintig optredens alweer op dertien goals voor Barcelona, dat de ex-Ajacied in 2014 voor ruim tachtig miljoen euro overnam van Liverpool.

Suárez  bezet met de Catalaanse grootmacht de tweede plaats, op zes punten achterstand van Real Madrid. Zondag is Espanyol in de Catalaanse derby de tegenstander. De Uruguayaan werd onder andere twee keer landskampioen met Barça, won twee keer het Spaanse bekertoernooi en kroonde zich in 2015 tot Champions League-winnaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.