Suárez vertrekt met twee jaar vertraging naar Barcelona

Manchester City heeft Denis Suárez al na twee jaar weer laten vertrekken. De negentienjarige middenvelder zet zijn carrière voort bij Barcelona, dat het Spaanse talent twee jaar geleden ook al van Celta de Vigo wilde overnemen.

Suárez vertrekt met twee jaar vertraging naar Barcelona

Suárez kwam bij City niet verder dan twee duels in het toernooi om de League Cup, maar in 2012 werd hij wel verkozen tot Young Player of the Year. Afgelopen zomer was hij een van de uitblinkers bij Spanje Onder-20 tijdens het WK in Turkije, waarna Barça zich opnieuw meldde voor de middenvelder.

Voor 'slechts' 1,8 miljoen euro keert Suárez terug naar Spanje, maar de komende jaren kan de transfersom nog met liefst acht miljoen euro oplopen mocht de speler daadwerkelijk tot een gevestigde kracht uitgroeien in Camp Nou. In eerste instantie gaat het talent spelen voor Barcelona B, dat uitkomt in de Segunda División.

Overigens raakte City eerder op de dag ook Scott Sinclair kwijt aan West Bromwich Albion. De 24-jarige buitenspeler wordt voor een jaar verhuurd aan The Baggies,

Bekijk hier al onze video's