Suarez treedt met perfecte hattrick in voetsporen Kluivert

Reacties

Met de 8-0 overwinning bij Córdoba zette Barcelona voor de tweede keer in vijf dagen een monsterzege neer. Dat leverde de Catalanen een aantal bijzondere mijlpalen op.

Suarez treedt met perfecte hattrick in voetsporen Kluivert

De overtuigende 8-0 zege op Córdoba was een evenaring van een clubrecord. Slechts twee keer eerder won Barcelona een uitwedstrijd in de Primera División met dezelfde cijfers. In 2010 werd bij Almería met 8-0 gewonnen en in 1959 presteerde Barça datzelfde tegen Las Palmas.

Bovendien doorbrak Barcelona de magische grens van honderd doelpunten in de Primera División. De teller staat nu op 105, met nog drie duels op het programma. Dinsdag werd ook Getafe al met grote cijfers aan de kant gezet, in Camp Nou werd het 6-0. Het doelsaldo over de laatste vijf duels van de ploeg van trainer Luis Enrique is indrukwekkend: 20-0.

Ook voor Luis Suarez (foto) was het een bijzondere middag. Hij maakte zijn eerste hattrick in de Spaanse competitie. Dat deed hij door te scoren met zijn rechtervoet, zijn linkervoet en zijn hoofd, dus was er sprake van een zogenoemde 'perfecte hattrick'. Patrick Kluivert was de laatste die dat kunstje flikte in een Barcelona-shirt in de Primera División op 21 december 2002.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.