Suarez opent recordavond Messi en helpt Ajax

Luis Suarez heeft met zijn eerste Barcelona-treffer een ruime zege op APOEL Nicosia ingeluid, waarmee hij in Groep F van de Champions League ook zijn oude club Ajax een dienst bewees (0-4).

In de eerste wedstrijd tegen APOEL had Barcelona nog veel moeite de wedstrijd te beslissen. De Cyprioten verlieten Camp Nou met een bemoedigende 1-0 nederlaag. Alleen Gerard Piqué deed toen van zich spreken.

In Nicosia was het beurt aan de aanvallers van Barcelona om zich te onderscheiden. Suarez was de eerste. Met een knappe beweging zette hij APOEL-verdediger João Guilherme op het verkeerde been om vervolgens met een bekeken schot de score te openen.

Voor Suarez was het een bijzondere treffer (zijn eerste na 390 officiële minuten voor Barcelona), zoals elf minuten later de 0-2 van Lionel Messi ook een speciaal karakter kreeg. Met een simpele voetbeweging promoveerde hij een schot van Rafinha tot een doelpunt. De Argentijnse vedette kwam daarmee op 72 goals in de Champions League en onttroonde Raúl.

Na bijna een uur luisterde Messi zijn recordavond op met nog een treffer. De tweede gele kaart voor Rafinha in de zeventigste minuut was een smet op het succes van Barcelona, dat ook met een man minder simpel overeind bleef op Cyprus en zelfs in de slotfase via de Argentijn naar 0-4 uitliep.

Door de nederlaag blijft APOEL steken op één punt. Daardoor moeten de Cyprioten over twee weken tegen Ajax in Amsterdam winnen om ten koste van de Eredivisionist een plaats in de Europa League te veroveren. João Guilherme ontbreekt dan aangezien de verdediger in de 84ste minuut zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg.