Suarez op tijd fit voor finales en pikant weerzien

Reacties

Luis Suarez heeft de training bij Barcelona weer hervat na een hamstringblessure. De spits lijkt daarmee op tijd fit voor de cruciale slotfase van het seizoen, waarin de Catalaanse grootmacht behalve in de bekerfinale ook in de eindstrijd van de Champions League staat.

Suarez op tijd fit voor finales en pikant weerzien

De 28-jarige Uruguayaan raakte in de return van de halve finale van de Champions League tegen Bayern München (3-2 verlies) geblesseerd aan zijn hamstring. De afgelopen twee competitieduels, Atlético Madrid-uit (0-1) en Deportivo La Coruña-thuis(2-2), moest trainer Luis Enrique het daarom stellen zonder de centrumspits.

Door zijn rentree op het trainingsveld lijkt Suarez op tijd fit te zijn voor de finale om de Copa del Rey en de Champions League-finale. Zaterdag treedt Barcelona aan tegen Athletic de Bilbao in de bekerfinale, een week later is Juventus in Berlijn de tegenstander in de Champions League-finale. Als Barcelona beide finales wint, verovert de ploeg van trainer Luis Enrique voor de tweede keer in de clubhistorie de treble (na die van het seizoen 2008/09).

Chiellini
Het duel met de kampioen van Italië is een pikante ontmoeting voor de voormalige Liverpool-spits. Voor Juventus spelen Patrice Evra en Giorgio Chiellini, spelers waar Suarez in het verleden mee botste. De Fransman zou hij racistisch hebben bejegend tijdens een duel tussen Liverpool en Manchester United, waarop een schorsing van acht duels volgde. Afgelopen zomer op het wereldkampioenschap in Brazilië stonden Italië en Uruguay tegenover elkaar in de groepsfase. Tijdens dit duel beet de Zuid-Amerikaan de Italiaanse verdediger in zijn schouder. Hiervoor kreeg Suarez een schorsing van vier maanden.

Dit seizoen kwam Suarez ondanks zijn schorsing tot 41 officiële duels voor Barcelona, hierin was hij 24 keer trefzeker. Samen met zijn twee aanvalspartners Messi (56) en Neymar (37) waren ze dit seizoen al goed voor 117 goals in alle competities.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.