Suárez messcherp richting start van nieuwe seizoen

Reacties

Luis Suárez beleeft momenteel de perfecte voorbereiding op het nieuwe seizoen in Brazilië. Werkgever Grêmio keert over enkele maanden terug op het hoogste niveau, maar speelt daarvoor nog een regionaal toernooi. Met een winnende treffer tegen Caxias (2-1) bezorgde Suárez Grêmio een goede start van de Campeonato Gaúcho.

Suárez messcherp richting start van nieuwe seizoen
© Pro Shots

Omdat het seizoen van Brazilië niet over een heel jaar loopt, worden er in diverse staten regionale toernooien georganiseerd. De Campeonato Gaúcho is het toernooi van de staat Rio Grande do Sul, met Grêmio en Internacional als sterkste ploegen in de competitie. Grêmio heeft de afgelopen vijf edities van de Campeonato Gaúcho gewonnen en stond daardoor onlangs in de finale om de Recopa Gaúcha, tegen de winnaar van een ander regionaal toernooi.

In die finale liet Suárez zich al zien door driemaal te scoren en tegen Caxias was het dus ook raak tijdens het eerste duel in de Campeonato Gaúcho 2023. Een kwartier voor tijd kreeg de spits uit Uruguay te veel ruimte rond het strafschopgebied, waarna hij zichzelf vrijspeelde en doeltreffend uithaalde in de rechterhoek (zie video onder). Het bleek na de wedstrijd een treffer met extra waarde: concurrent Internacional verspeelde immers punten.

In de Campeonato Gaúcho speelt elk team elf wedstrijden, waarna de beste vier clubs een mini-toernooi spelen om de titel. De finale wordt op 9 april gespeeld, de Série A van Brazilië begint een week later.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.