Suarez manifesteert zich bij rentree voor Uruguay

Luis Suarez heeft zich direct laten gelden bij zijn eerste optreden voor Uruguay sinds het bijtincident op het WK. Ondanks zijn bijdrage kwam er geen winnaar in Saudi-Arabië (1-1).

Officiële duels voor Barcelona en competitieve interlands zijn nog uit den boze voor Suarez door zijn schorsing. Maar vriendschappelijke wedstrijden met Uruguay bieden de aanvaller de gelegenheid zich weer te laten gelden binnen de lijnen.

Suarez kon zodoende voor het oefenduel met Saudi-Arabië terugkeren in de nationale ploeg, 108 dagen na zijn beruchte beet in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini die hem de schorsing opleverde.

De aanvaller van Barcelona bewees direct zijn waarde. Kort na rust leek de paal een doelpunt in de weg te staan, maar via Hassan Muath Fallatah verdween de bal alsnog in het doel van Saudi-Arabië. In de zeventigste minuut kwam er een einde aan de rentree van Suarez.

Op 14 oktober kan hij tegen Oman weer speeltijd maken met Uruguay voor hij terugkeert naar Barcelona. Suarez kan op 25 oktober in clubverband zijn rentree maken tijdens El Clásico.