Suarez man in vorm bij Barça, Bayern hoopt op unicum

Reacties

De eerste twee returns in de kwartfinale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de wedstrijden van dinsdag: Barcelona - Paris SG en Bayern München - FC Porto.

Suarez man in vorm bij Barça, Bayern hoopt op unicum

BARCELONA - PARIS SAINT-GERMAIN (20.45 UUR, HEEN 3-1)

● Barcelona verkeert al maanden in uitstekende vorm, zeker qua resultaten. De Catalanen wonnen 32 van hun laatste 36 officiële wedstrijden, waarvan elf in de laatste twaalf.

● Luis Suarez is dé man in vorm bij Barcelona. De Uruguayaanse aanvaller was in zijn laatste twaalf optredens voor de Blaugrana's goed voor twaalf treffers. Suarez staat na 34 officiële duels voor Barcelona al op negentien doelpunten.

● Op basis van de historie is de kans klein dat Paris Saint-Germain zich plaatst voor de halve finale van de Champions League. De Fransen verloren in de knock-outfase van een Europa Cup-toernooi drie keer eerder een thuiswedstrijd en slaagden er niet in die schade in de return op vreemde bodem te repareren: tegen Videoton (1984/85), Juventus (1989/90) en AC Milan (1994/95).

● Bij de Parijzenaars keert Zlatan Ibrahimovic terug van een schorsing. De Zweed was in zijn laatste vijf wedstrijden voor PSG goed voor tien doelpunten. Na 33 competitieve optredens staat de teller voor de lange aanvaller op 28 treffers.

Paris SG-aanvaller Zlatan Ibrahimovic hoopt vanavond op een stunt tegen zijn voormalige werkgever Barcelona.
Paris SG-aanvaller Zlatan Ibrahimovic hoopt vanavond op een stunt tegen zijn voormalige werkgever Barcelona.

BAYERN MÜNCHEN - FC PORTO (20.45 UUR, HEEN 1-3)

● Bayern München kan tegen FC Porto moed putten uit zijn puike thuisbalans in dit CL-seizoen. De Duitsers wonnen hun vier thuiswedstrijden met de veelzeggende doelcijfers 13-0. Bayern is ook nog eens ongeslagen in thuisduels met Portugese clubs (W8, G2).

● Bayern is er in Europees verband nog nooit in geslaagd een nederlaag uit de heenwedstrijd met minstens twee goals verschil in de return goed te maken. De Beierse grootmacht verkeerde vier keer in die situatie en alle keren resulteerde dat in Europese uitschakeling.

● FC Porto heeft een aardige balans in Europa Cup-wedstrijden op Duitse bodem. Van de dertien uitduels met een Duitse tegenstander verloren de Portugezen er maar zes, tegen vier gelijke spelen en drie overwinningen.

● Bij FC Porto is Jackson Martínez dé man voor de doelpunten. Na 36 officiële wedstrijden in dit seizoen staan er al 27 goals achter de naam van de Colombiaanse aanvaller. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Action Jackson in zijn laatste zeven optredens slechts twee keer het net vond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.