Suarez in Berlijn weer tegenover Chiellini

Reacties

Juventus bereikte dinsdag ten koste van Real Madrid de finale van de Champions League, waardoor Giorgio Chiellini weer tegenover Luis Suarez komt te staan. Een duel om van te watertanden.

Suarez in Berlijn weer tegenover Chiellini

Op 24 juni vorig jaar stonden Chiellini en Suarez ook tegenover elkaar tijdens het WK in Brazilië. In de laatste speelronde van de groepsfase streden Italië en Uruguay nog om een plek in de achtste finale, maar niemand die het na afloop over de 1-0 zege van de Uruguayanen had.

Suarez beet Chiellini tijdens de wedstrijd in zijn rechterschouder. Het incident was de arbitrage ontgaan. De Italiaanse verdediger toonde de bijtafdruk aan scheidsrechter Marco Rodríguez en toch mocht Suarez doorspelen. Aan een straf ontkwam hij echter niet: de wereldvoetbalbond (FIFA) schorste de Uruguayaan voor vier maanden.

Ook werd hij voor negen competitieve interlands van Uruguay geschorst, waardoor hij komende zomer de strijd om de Copa América mist. De zware straf was ook een gevolg van het feit dat Suarez al bij twee eerdere soortgelijke incidenten was betrokken. Otman Bakkal (PSV) en Branislav Ivanovic (Chelsea) waren al eens het slachtoffer van Suarez toen die nog voor respectievelijk Ajax en Liverpool uitkwam.

In zijn tijd in de Premier League botste Suarez ook met Patrice Evra, die inmiddels bij Juventus speelt en op 6 juni tijdens de Champions League-finale in Berlijn dus ook een van de tegenstanders is. Op 15 oktober 2011 werd Suarez ervan beschuldigd Evra tijdens het duel tussen Liverpool en Manchester United 'negro' te hebben genoemd.

De Engelse voetbalbond (FA) beoordeelde dit als een racistische uiting en schorste Suarez voor acht wedstrijden. Op 11 februari 2012 weigerde Suarez de hand van Evra te schudden in de eerstvolgende ontmoeting tussen beide ploegen. Liverpool verplichtte hem later hiervoor zijn excuses te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.