Suarez helpt Liverpool aan uitzege op zwak Arsenal

De topper in de Premier League tussen Arsenal en Liverpool is mede door een eigen doelpunt van Aaron Ramsay in het voordeel van de bezoekers beslist (0-2). De talentvolle middenvelder zag de bal na slecht wegwerken van invaller Miguel via zijn borst in het eigen doel verdwijnen.

Tot het fatale moment, zo'n kwartier voor tijd, had de wedstrijd weinig om het lijf. The Gunners, met Robin van Persie als aanvoerder, slaagden er niet in een fatsoenlijke aanval op te zetten. Van Persie was halverwege de tweede helft met een schot op de benen van Pepe Reina nog het dichtst bij een doelpunt.

Ook Liverpool stelde teleur. Bij The Reds was een basisplaats weggelegd voor Dirk Kuijt, terwijl Luis Suarez (foto) als invaller binnen de lijnen kwam. De Uruguayaan zorgde in blessuretijd op aangeven van Rául Meireles voor een verdubbeling van de score en was zo, net als vorig week tegen Sunderland (1-1), trefzeker.

Voor de geplaagde ploeg van trainer Arsène Wenger was het eens te meer een zwarte dag, aangezien Emmanuel Frimpong de negentig minuten niet volmaakte. Hij ontving zijn tweede gele kaart na een onbesuisde tackle. Foto: VI Images