Suarez en Uruguay niet opgewassen tegen Duitsland

Duitsland kende een goede generale voor het EK-kwalificatieduel met Oostenrijk. Uruguay kon in Sinsheim geen revanche nemen voor de verloren kleine finale op het WK.

Ook in de herhaling van de WK-troostfinale van 2010 was Duitsland te sterk voor Uruguay. Maar met iets meer geluk hadden de Zuid-Amerikanen zich gerevancheerd voor de 3-2 nederlaag in Zuid-Afrika. Onder anderen Luis Suarez slaagde er niet in de 2-2 achter keeper Manuel Neuer schieten.

Duitsland dankte de oefenzege aan Mario Gomez en André Schürrle, die in de eerste 35 minuten tekenden voor de 2-0 voorsprong. Gomez opende de score met een fraaie actie die werd ingeleid door onnodig balverlies van Diego Lugano. Schürrle maakte op aangeven van Mesut Özil zijn eerste treffer als international.

Uruguay deed kort na rust wat terug. Het schot van Suarez werd nog geblokt, maar in de rebound passeerde Walter Gargano Neuer alsnog. Ondanks de nodige wisselingen bleef de Duitse ploeg de gelijkmaker bespaard.

Duitsland kan vrijdag met een overwinning op Oostenrijk een belangrijke stap zetten op weg naar het EK in 2012. Het kwalificatieduel wordt gespeeld in het Ernst Happel Stadion in Wenen.

Uruguay is woensdag 8 juni de tegenstander van Nederland. Het vriendschappelijke duel in Montevideo geldt als voorbereiding op het toernooi om de Copa América. Foto: VI Images