Suarez debuteert bij Barça, Real weer ultra-aanvallend

Reacties

Voor het eerst sinds 11 mei staat Luis Suarez aan de aftrap van een competitieduel. Barcelona-trainer Luis Enrique heeft de 27-jarige Uruguayaan een basisplaats gegeven voor de Clásico van 18.00 uur tegen Real Madrid.

Suarez debuteert bij Barça, Real weer ultra-aanvallend

Suarez draaide namens Uruguay al warm in de oefeninterlands tegen Saoedi-Arabië (1-1) en Oman (2-0, Suarez scoorde twee keer), maar moest bij zijn nieuwe werkgever vooralsnog toekijken. Voordat hij afgelopen zomer voor 81 miljoen euro de overstap maakte naar Camp Nou speelde hij voor Liverpool zijn laatste wedstrijd tegen Newcastle United.

De ex-Ajacied kwam sindsdien nog wel in actie voor Uruguay, maar nadat hij in de derde WK-wedstrijd tegen Italië in de schouder van Giorgio Chiellini had gebeten moest hij bijna vier maanden een schorsing uitzitten. Nu dat is gebeurd, heeft Barça met Suarez, Lionel Messi en Neymar de beschikking over de gedroomde voorhoede.

Luis Enrique herstelde voor de gelegenheid de magische driehoek op het middenveld weer in ere. Sergio Busquets vormt als vanouds samen met Xavi en Andrés Iniesta de verbinding tussen defensie en aanval. Achterin krijgen doelman Claudio Bravo, Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano en Jérémy Mathieu het vertrouwen.

Real-trainer Carlo Ancelotti kondigde vrijdag al aan dat Dani Carvajal en Sergio Ramos terug zouden keren in de verdediging van De Koninklijke. Carvajal kreeg doordeweeks rust tegen Liverpool, terwijl Sergio Ramos is hersteld van de blessure die hem tegen Levante en The Reds aan de kant hield. Verder voerde Ancelotti geen wijzigingen door.

Dat houdt in dat Real Madrid opnieuw ultra-aanvallend voor de dag komt. Met Toni Kroos, Luka Modric, Isco, James Rodríguez, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo staan er liefst zes spelers aan de aftrap die aanvallend denken. En dat terwijl ook Carvajal en Marcelo en de vorig seizoen veelvuldig trefzekere Ramos de aanval niet schuwen.

Opstelling Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Isco; James Rodríguez, Benzema, Cristiano Ronaldo.
Opstelling Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Xavi, Busquets, Iniesta; Suarez, Messi, Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.