Suarez dankt Liverpool, 'griesmeel na jarenlang kaviaar'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Suarez dankt Liverpool, 'griesmeel na jarenlang kaviaar'

Luis Suarez staat inmiddels onder contract bij Barcelona, maar keerde woensdagavond voor eventjes terug naar zijn tijd als Liverpool-speler. Hij ontving namelijk de Gouden Schoen, de prijs voor Europees Topscorer van het Jaar. Die award krijgt hij vanwege de 31 goals die hij vorig seizoen namens The Reds maakte in de Premier League. Hij wilde via zijn eigen Facebook-pagina dan ook nog even iedereen in Engeland hartelijk bedanken.

'We hebben jarenlang kaviaar gehad, maar vanaf nu moeten we het doen met griesmeel.'
De nationale ploeg van Ivoorkust kan niet meer beschikken over vedette Didier Drogba. Zonder hem verloor het land woensdag dan ook thuis van Congo: 3-4. Bondscoach Hervé Renard wil met deze quote maar aangeven dat de Ivoriaanse fans snel gewend moeten raken aan iets minder luxe.

'Ook in 1995 wilde Ajax een gewilde spits aantrekken, Ronaldo. Maar dat ging niet door. Misschien is het achteraf dus niet zo erg dat Eto'o deze zomer niet kwam. Al zie ik Kolbeinn Sigthórsson niet meteen de winnende maken in de finale.'
Michael Reiziger blikt in het Champions League-magazine van de UEFA terug op de successen van de Amsterdammers in het prestigieuze toernooi en kijkt met een schuin ook naar de ploeg van nu. Het lukte de clubleiding van Ajax niet om in 1995 Ronaldo aan te trekken, waardoor Patrick Kluivert de kans kreeg van de toenmalige trainer Louis van Gaal. En we kennen allemaal het eindresultaat.

'James heeft op het afgelopen WK laten zien wat hij kan en alleen al het feit dat hij zich zo snel heeft aangepast bij Real Madrid, in een groep vol spelers die hun naam al gevestigd hebben, is een verdienste op zich. Real heeft dan ook de transfersom betaald die bij deze speler past.'
• De Colombiaanse legende Carlos Valderrama is erg onder de indruk van zijn 23-jarige landgenoot, James Rodríguez. De middenvelder werd deze zomer voor tachtig miljoen euro weggekocht bij AS Monaco en volgens Valderrama was dat een zeer terechte beslissing van de Madrilenen. (AS)

Jack van Gelder haalt uit op Twitter. De anchorman van Studio Voetbal en tevens interviewer ter plaatse bij de EK-kwalificatieduels van Oranje, meent dat Guus Hiddink 'de eer aan zichzelf' moet houden en dat Marc Overmars 'super' doet. Wij verwachten vuurwerk bij het interview na Nederland – Letland.

'Het is een verrassing voor me dat alles vanaf dag een al zo goed liep bij Bayern. Toch zijn het de Duitse spelers die hier de leiders zijn. Zij laten aan nieuwe spelers zien hoe het er hier aan toegaat. Dat is heel belangrijk.'
Xabi Alonso imponeert sinds zijn komst bij Bayern München. De Spaanse middenvelder trekt aan de touwtjes bij de Duitsers, maar wil nog niet van een leidersrol spreken in Bild.

• Een opmerkelijk tafereel na het vriendschappelijk duel tussen Armenië en Frankrijk (3-0 zege voor de Fransen). Paul Pogba wilde zijn shirt niet geven aan dit guitige ventje, maar hij bedacht snel een ander relikwie dat hij hem kon meegeven. Daar wilde het gastje echter niets van weten.

'In Italië zoomt iedereen in op de slechte dingen. Iedereen zegt: "Italiaans voetbal is bagger", maar niemand kijkt naar de mooie kanten van het spelletje.'
• Het Italiaanse voetbal wordt door velen gezien als 'erg verdedigend', 'niet spectaculair' en 'weinig entertainend'. Althans, zo meent Massimiliano Allegri. De huidige hoofdtrainer van Juventus is namelijk een andere  mening toegedaan, zo laat hij optekenen in Corriere della Sera.

• Toen Nederland vrijdag bij rust tegen een beschamende achterstand aankeek tegen Kazachstan, straalde John Troost de Oranje-spelers van afstand in en werd er nog met 3-1 gewonnen. De kwakzalver werd daarom tijdens het uitduel met IJsland bezocht door PowNed, maar dat mocht niet baten.

'De spelers hebben nu vier sterren op de borst, maar ze spelen geen vier-sterren-voetbal meer.'
• Dinsdag had Bild de grootste lol om de nederlaag van Nederland op bezoek bij IJsland, maar ook Duitsland wordt hard aangepakt na het gelijkspel thuis tegen Ierland. 'Jogi, je maakt ons gek', kopt de krant zelfs.

• Dat Lionel Messi populair is moge duidelijk zijn. Maar de adoratie voor misschien wel de beste voetballer ooit gaat soms wel wat ver...

• De jeugdspelers van Hamburger SV stonden even verbaasd te kijken. Ze krijgen de komende weken namelijk training van Van der Vaart. In dit geval niet HSV-aanvoerder Rafael, maar zijn jongere broer Fernando. De 26-jarige Fernando is in Hamburg voor een stage in verband met zijn trainersopleiding.

• Bam! Het zit Nicolai Boilesen niet altijd mee. De Deense linksback van Ajax was in de afgelopen jaren zeer regelmatig geblesseerd. Dit keer met dank aan Daniel Agger, de ploeggenoot van Boilesen bij Denemarken.

• Wie het laatst lacht, lacht het best! Layvin Kurzawa daagt John Guidetti en consorten uit, nadat hij het op dat moment zo belangrijke uitdoelpunt voor zijn rekening neemt.

Frankrijk won het eerste duel in eigen land met 2-0 en leek na de 3-1 van Kurzawa geplaatst voor het jeugd-EK van volgend jaar. Zover kwam het niet. Oscar Lewicki schoot Jong Zweden vlak voor tijd alsnog naar de eindronde in 2015: 4-1. En niemand minder dan Guidetti, enkele jaren terug nog dé held van Feyenoord, laat dit even weten aan de jonge Fransman.

Met de vriendelijke groeten aan Layvin Kurzawa.
Met de vriendelijke groeten aan Layvin Kurzawa.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.