Suarez bereikt bijzondere doelpuntengrens in 2009

Ajax-aanvaller Luis Suarez bereikte vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC (3-0 zege) een bijzondere doelpuntengrens in de Eredivisie. De openingstreffer van de Uruguayaan betekende zijn dertigste doelpunt van 2009.

Suarez bereikt bijzondere doelpuntengrens in 2009

Bekeken over de laatste vijftien jaar is Suarez pas de vijfde speler die minstens dertig competitiedoelpunten in één kalenderjaar maakt. De ex-PSV'ers Ruud van Nistelrooy, Mateja Kezman en Ronaldo en voormalig Feyenoorder Dirk Kuijt gingen de Ajacied voor (zie onderstaande tabel).

Suarez heeft nog altijd een gewelidig doelpuntenmoyenne in 2009. Hij maakte zijn dertig goals in slechts 32 wedstrijden, een gemiddelde van 0,94. De Uruguayaan heeft volgende week zondag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda nog één competitieduel de kans zijn totaal in 2009 nog verder op te voeren.

Wel is al zeker dat Suarez zich na komend weekeinde mag kronen tot beste schutter van de Eredivisie in het jaar 2009. PSV'er Balász Dzsudzsák (zeventien goals) staat tweede op de lijst met liefst dertien doelpunten achterstand op de Ajax-aanvaller. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen