Suarez als zombie, Torres over Mourinho en kwade Navas

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Suarez als zombie, Torres over Mourinho en kwade Navas

'Mourinho is altijd goed voor me geweest, ik wilde zelf weg bij Chelsea'
Fernando Torres bewaart warme herinneringen aan manager José Mourinho. De Spanjaard kon echter niet altijd rekenen op een basisplaats in Londen en vertrok daarom naar AC Milan. Toch koestert hij geen wrok jegens de Portugees. 'Mourinho en ik hebben nog steeds een goede relatie', aldus Torres. (Cuatro)

'Mijn privacy en die van mijn familie is geschonden'
Keylor Navas is woedend en gaat actie ondernemen tegen de Costa Ricaanse overheid. De doelman van Real Madrid laat weten dat er misbruik is gemaakt van een ambtelijk platform om informatie in te winnen over hem en zijn zussen.

• Dat Luis Suárez graag zijn tanden in een tegenstander zet is bekend, al gaat deze look-a-like wel wat ver....

• Koningin Máxima heeft haar opvolger gevonden: Joachim Löw. De bondscoach van het Duitse elftal ontving donderdag de Duitse Mediaprijs van 2014, waar ons aller Máxima vorig jaar nog werd vereerd met die onderscheiding. Löw werd door de jury geroemd als 'een uitstekende ambassadeur van een modern, kosmopolitisch en sympathiek Duitsland'. De jury, bestaande uit hoofdredacteuren van belangrijke Duitse kranten en tijdschriften, riepen in het verleden andere grootheden als Nelson Mandela, Bill Clinton, Angela Merkel en George Clooney al uit tot winnaar.

'In sommige dingen zijn we erg flexibel, maar hierin ben ik geneigd om vrij koppig te zijn. Ik weet niet wie er nu gelijk heeft, maar als we Costa niet hadden geselecteerd hadden we óók kritiek gekregen.'
• José Mourinho uitte kritiek op Vicente del Bosque, omdat de manager van Chelsea meende dat Diego Costa niet mee had moeten doen in de interlands van Spanje tegen Luxemburg en Slowakije. Gevolg was, zo stelt de Portugees, dat hij zijn clubtopscorer vier wedstrijden lang moest missen wegens een hamstringblessure. Del Bosque denkt dat het nooit goed is, want: er is altijd wel wat te zaniken. (DPA)

'Positie kiezen, afronden. Dat is mijn kracht. De voorzet is een van de wapens van Tommy Oar. Wat dat betreft kun je wel stellen dat we elkaar uitstekend aanvullen en beter maken. Ik zei Tommy een keer hoe ik de ballen wilde hebben. Tegenwoordig hoef ik het niet meer uit te leggen. Tommy kan het wel dromen, haha.'
Ruud Boymans prijst zijn vaste aangever Tommy Oar. Bij drie van zijn vier doelpunten was de Australiër degene die aan de basis stond van de goal. Dat is geen toeval, want de middenvelder mag zich momenteel de assist-koning van de Eredivisie noemen. Hij stond in de eerste tien wedstrijden aan de basis van liefst zes doelpunten. (clubwebsite)

'Ik ben gekomen om te voetballen en natuurlijk ben ik niet gelukkig op de bank. Maar ik zit hier toch al minder op de bank dan bij Feyenoord.'
Ruud Vormer verliet Feyenoord afgelopen zomer om bij Club Brugge aan de slag te gaan, maar ook in België heeft hij zich nog niet tot een vaste waarde weten op te werken. Maar gelukkig ziet hij alles positief in en legt hij de schuld bij zichzelf: 'Men heeft hier nog geen top-Ruud gezien'. (Het Nieuwsblad)

• Een straftraining is pas écht een straf bij het Schotse Partick Thistle. De verdediger Jake Carroll (onderstaande foto) moest van zijn manager in aanloop naar het bekerduel met Celtic een vleespak – waar Lady Gaga jaloers op zou zijn - dragen, omdat hij de minste indruk maakte tijdens de trainingen.

'We houden er beiden van om de bal in ons bezit te hebben, maar zij zijn er aan gewend om de bal over een langere periode in de ploeg te houden. Nu is het onze taak om die dan zo nu en dan af te pakken.'
• Al bijna driekwart eeuw, 73 jaar om precies te zijn, bleef Celta de Vigo zonder zege in Camp Nou, maar daar komt komend weekend verandering in als het aan Michael Krohn-Dehli ligt. De middenvelder ziet uit naar de wedstrijd tegen Barcelona. 'We moeten aan onze eigen spelopvatting vasthouden', zegt hij in een interview met El Mundo Deportivo.

Graziano Pellè ontpopt zich tot een ware revelatie bij Southampton. De Italiaan schoot zijn ploeg woensdag naar de kwartfinale van het toernooi om de Capital One Cup (League Cup) met twee goals bij Stoke City: 2-3. Na afloop gunde de voormalige Feyenoord-spits via Twitter zijn volgers een kijkje in de kleedkamer van de ploeg van Ronald Koeman, waar de sfeer logischerwijs uitermate goed was.

• De Braziliaan Marcelo (foto boven) heeft zich de woede van het Cornellà-kamp op de hals gehaald. De linksback van Real Madrid bepaalde in de uitwedstrijd tegen de derdeklasser de eindstand op 1-4 en was daar nogal blij mee. Hij vierde zijn doelpunt met een flikflak en een salto, waarna hij ook de dug-out nog deelgenoot maakte van zijn vreugde. 'Wij zijn spelers die nauwelijks geld verdienen. Ik kreeg er een nare smaak van in mijn mond', aldus Oscar Muñoz, die zijn eigen eretreffer iets ingetogener vierde.

 • Vanuit Gouda feliciteren wij Diego Armando Maradona met zijn 54ste verjaardag. Omdat het voor de Argentijn een speciale dag is, nog maar even genieten van zijn mooiste acties!

Abou Diaby speelt al sinds 2006 voor Arsenal, maar wordt voortdurend achtervolgd door blessures. Juist toen hij vorige week weer helemaal fit leek, kreeg hij te maken met een kuitkwetsuur. Hoewel manager Arsène Wenger hem al prees voor zijn vastberadenheid om terug te komen, zou de middenvelder nu toch erover denken een punt achter zijn loopbaan te zetten. Onderstaande graphic toont waarom, al hopen wij dat Diaby erin slaagt ooit nog belangrijk te worden voor Arsenal. Dat verdient hij na al die jaren…

Hachim Mastour is een van de grootste talenten van Europa. Het groeibriljantje van AC Milan zat ondanks zijn leeftijd - hij is momenteel zestien jaar jong - al eens bij de hoofdmacht op de bank en wordt een grote toekomst toegedicht. Zie hier zijn doelpunt voor Jong AC Milan en de reden waarom hem een glansrijke horizon wacht.

• Na de goals van Maradona en Mastour ook maar even de andere kant van de medaille. José Callejon liet woensdag namens Napoli bij Atalanta een klein kansje liggen… Het duel in Bergamo eindigde mede daardoor in 1-1.

• In het voetbal draait het om winnen. Nu gaat die vlieger niet altijd op. De Indonesische clubs PSS Sleman en PSIS Semarang deden er immers alles aan niet de halve finale van de play-offs te bereiken tegen Borneo FC, dat steevast wordt gelinkt aan contacten met criminele organisaties. PSS scoorde twee keer in eigen doel, maar PSIS deed dat nog beter: drie eigen goals. Inmiddels zijn beide clubs uit de competitie gezet en wacht een straf van de FIFA. De omstreden halve finale hoeft dus in elk geval niet te worden gespeeld…

Jürgen Klopp kon weer even lachen. In de competitie pakte hij met Borussia Dortmund in de laatste zes duels maar één puntje, maar woensdag eindigde het bekerduel bij FC Sankt Pauli in een eenvoudige zege: 0-3. Na afloop van de wedstrijd kreeg Klopp daarom bij de persconferentie een opmerkelijke steunbetuiging. Een onbekende vrouw verklaarde hem de liefde en gaf aan dat de fans ondanks de crisis nog steeds achter hun succescoach van weleer staan. De gekscherende reactie van Klopp: 'Bij dit soort liefdesverklaringen weet je dat het echt fout zit…' De vraag is of Klopp na het bezoek van zaterdag aan koploper en rivaal Bayern München nog steeds zo vrolijk is.

'Het ideale scenario is bij de start van het volgende seizoen ergens op een veld te staan.'
Jon Dahl Tomasson kende een zeer teleurstellend verblijf bij Roda JC, waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie. De Deense coach is inmiddels weer klaar voor een nieuwe job. (AD)

'Het zou heel goed kunnen dat het WK voor mannen ooit op kunstgras wordt afgewerkt.'
• Dat vertelt Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA. Het WK voor vrouwen wordt volgend jaar in Canada immers al op dezelfde ondergrond afgewerkt. (FIFA.com)

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.