Suarez accepteert zware schorsing van tien wedstrijden

Luis Suarez gaat niet in beroep tegen de schorsing van tien wedstrijden die hij kreeg opgelegd voor het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. De Uruguayaan is zodoende voor de komende tien competitieduels van Liverpool, waarvan slechts vier nog dit seizoen, geschorst.

Suarez accepteert zware schorsing van tien wedstrijden

De voormalige Ajacied zorgde zondag voor een aanvulling van zijn toch al rijke strafblad. Waar hij in dienst van Ajax al eens Otman Bakkal in de nek beet, zette de aanvaller nu de tanden in de arm van Ivanovic. Suarez zorgde in de slotminuut van dat duel nog wel voor de 2-2.

Na de actie van Suarez was de beet hét onderwerp van gesprek. De Engelse bond kwam vervolgens met een schikkingsvoorstel van tien duels voor de Uruguayaan. Dat voorstel was mede gestoeld op het verleden van Suarez op de Engelse velden, hij kreeg al eens acht duels schorsing voor het racistisch bejegenen van Manchester United-linksback Patrice Evra.

Zelfs de Engelse premier David Cameron bemoeide zich met het voorval. Hij wees op de voorbeeldfunctie van Suarez.

Waar normaliter drie duels schorsing de strafmaat is bij violent conduct, de code waaronder deze overtreding valt, gaf de FA voor het bekendmaken van het schikkingsvoorstel al aan met een zwaardere straf te komen. Trainer Brendan Rodgers en de nodige Liverpool-spelers gaven al aan tien competitieduels aan de zijlijn veel te zwaar te vinden voor Suarez. Een beroep kwam er evenwel niet, aangezien de straf daarna ook nog eens zwaarder uit zou kunnen vallen.

VertrekIn de Engelse kranten werd door het voorval zelfs gespeculeerd over een vertrek van Suarez uit Engeland. 'Ik zou het begrijpen als hij weg wil', vertelde Rodgers vrijdag. Suarez meldde zondagavond op Twitter al veel spijt te hebben van zijn actie. Als Suarez bij Liverpool blijft, mist hij in ieder geval de eerste zes competitieduels van volgend seizoen.

De Engelse spelersvakbond (PFA) bood de Uruguayaan, die door zijn schorsing ook de topschutterstitel uit zijn hoofd kan zetten, al een cursus anger management aan. Saillant genoeg is Suarez, die alleen Robin van Persie met een doelpunt meer voor zich moet dulden op de topscorerslijst, nog in de running om Speler van het Jaar te worden in Engeland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen