Stuttgart haalt uit tegen Werder, Dortmund wint wel

VfB Stuttgart liet zondag geen spaan heel van het arme Werder Bremen. De Champions League-opponent van FC Twente ging in Stuttgart met ruime cijfers onderuit. Borussia Dortmund verstevigde de koppositie.

VfB Stuttgart-Werder Bremen 6-0Ciprian Marica opende in de tiende minuut de schiettent. De aanvaller was trefzeker met een hard tegendraads schot. Torsten Frings liet vervolgens een fraaie mogelijkheid onbenut om de gelijkmaker te produceren. De Duitser miste een strafschop.

Het laatste kwartier van de eerste helft was dat van Stuttgart-spits Cacau. De Braziliaan voerde de marge op naar drie met twee treffers. Zijn eerste doelpunt verdween in de korte hoek. Bij de derde goal kon hij de bal van dichtbij in een leeg doel schuiven.

Stuttgart, dat zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz aantrad, ging in de tweede helft vrolijk verder. Nadat Cacau eveneens een penalty verzuimde te benutten, was het Christian Gentner die voor de 4-0 tekende. In de laatste twintig minuten maakten Georg Niedermeier en Arthur Boka de vernedering voor Bremen compleet met de 5-0 en de 6-0.

Door de ruime zege verlaat Stuttgart de onderste regionen en bivakkeert de ploeg na dit weekeinde onderaan in de middenmoot. Bremen verzamelde maar vier punten meer.

Hannover 96-Borussia Dortmund 0-4In tegenstelling tot achtervolger FSV Mainz 05 won koploper Dortmund wel. Op bezoek bij Hannover 96 kwam de ploeg snel op voorsprong. In de tweede helft liep de uitploeg verder weg bij de thuisclub.

Shinji Kagawa (foto) tekende voor de openingstreffer. De Japanner dribbelde horizontaal langs de rand van het zestienmetergebied en schoot slim raak. Het duurde vervolgens tot de 72ste minuut totdat Lucas Barrios verantwoordelijk was voor de vroegtijdige beslissing. De spits was attenter dan twee Hannover-verdedigers en tikte binnen.

De rode kaart voor Karim Haggui en de daarmee samenhangende strafschop was koren op de molen van Dortmund. Nuri Sahin verzuimde weliswaar het buitenkansje te benutten, maar in de slotfase profiteerden Robert Lewandowski en Jacub Błaszczykowski alsnog van de overtalsituatie. Aan de treffer van Lewandowski ging een fraai één-tweetje met Błaszczykowski vooraf.

Door de zege vergroot Dortmund de voorsprong op nummer twee Mainz naar vier punten.