Stuttgart blijft in de zorgen na nederlaag tegen Freiburg

VfB Stuttgart blijft voorlaatste en in acuut degradatiegevaar na een 1-0 nederlaag in eigen huis tegen SC Freiburg dat nu zes duels op rij ongeslagen is en langzaam mag gaan denken aan Europese avonturen komend seizoen.

Dat SC Freiburg op een verrassende zesde plaats in de Bundesliga staat heeft het te danken aan de gestructureerde manier van spelen. De ploeg heeft de veldbezetting goed in orde en geeft weinig weg. Dat toonde de ploeg ook in het uitduel met Stuttgart.

Freiburg kwam na 24 minuten op voorsprong na een soepele aanval. Jan Rosenthal lanceerde Maximilian Nicu die zonder na te denken voorgaf en de bal zag belanden bij Johannes Flum (foto) die doeltreffend uithaalde.

In de tweede helft zocht Stuttgart nadrukkelijk de aanval en kreeg ook diverse kansen, maar een nederlaag, alweer de twaalfde dit seizoen, was niet te voorkomen. Foto: VI Images