Sturridge maakt het seizoen af bij laagvlieger West Brom

Reacties

Daniel Sturridge maakt het seizoen af bij West Bromwich Albion. De aanvaller is door Liverpool verhuurd aan de Premier League-club, zo hebben beide ploegen maandagavond bekend gemaakt.

Sturridge maakt het seizoen af bij laagvlieger West Brom

De spits kwam bij Liverpool nauwelijks meer aan spelen toe en wil graag uitzicht houden op een plekje in de WK-selectie van Engeland. Bondscoach Gareth Southgate liet hem tijdens de oefenduels van The Three Lions in november namelijk links liggen. Voor The Baggies heeft de deal ook een belangrijk pluspunt. Omdat Sturridge in de strijd om de FA Cup geen minuten heeft gemaakt voor The Reds, is hij inzetbaar in de vijfde ronde van het bekertoernooi. Eerder op de avond werd bekend dat Southampton hier de tegenstander is.

West Bromwich Albion vecht in de Premier League voor lijfsbehoud. Met nog veertien duels te gaan, staat de ploeg in de degradatiezone. Met twintig punten uit 24 duels reikt WBA niet verder dan de negentiende plek, waarbij het slechts op doelsaldo hekkensluiter Swansea City voor blijft. Het gat met de veilige zeventiende plaats bedraagt drie punten.

In januari 2013 kwam Sturridge over van Chelsea voor een slordige vijftien miljoen euro, waarna hij in 133 wedstrijden voor Liverpool 63 keer trefzeker was. Dit seizoen kwam de 28-jarige Engelsman tot drie doelpunten in veertien optredens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.