Stuntploeg uit Faeröer verrast wéér, Dervisoglu belangrijk bij Galatasaray

Reacties

Waar eindigt het sprookje van Klaksvik? De club uit Faeröer verbaasde vriend en vijand door de derde voorronde voor de Champions League te bereiken en gaat vrolijk door met winnen. Dinsdag moest Molde FK eraan geloven. Galatasaray staat mede dankzij Halil Dervisoglu met anderhalf been in de play-offs.

Stuntploeg uit Faeröer verrast wéér, Dervisoglu belangrijk bij Galatasaray
KÍ
2 - 1
Molde FK
Molde FK

Klaksvik stroomde in de eerste voorronde voor de Champions League in en rekende over twee wedstrijden af met Ferencvaros. Vervolgens ging ook BK Häcken voor de bijl. Dat zorgde ervoor dat Klaksvik als eerste deelnemer uit de Faeröer ooit is verzekerd van een Europese groepsfase. Strandt de missie om het hoofdtoernooi van de Champions League of de Europa League te halen, dan is de club minimaal verzekerd van de groepsfase van de Conference League.

Op de eilandengroep zijn de pijlen nog altijd gericht op de groepsfase van de Champions League. In Tórshavn rekende Klaksvik dinsdag af met Molde. De huidige nummer vier van Noorwegen kwam nog op voorsprong door een doelpunt van Magnus Wolff Eikrem (ex-Manchester United en SC Heerenveen), maar met twee doelpunten zette Arni Frederiksberg de wedstrijd op zijn kop (2-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Olimpija
Olimpija
0 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray lijkt de play-offs voor de Champions League nauwelijks nog te kunnen missen. De Turkse topclub boekte op bezoek bij Olimpija Ljubljana een afgetekende zege (0-3). De doelpunten in Slovenië kwamen op naam van Muhammed Kerem Aktürkoglu, Dries Mertens en invaller Halil Dervisoglu. De geboren Rotterdammer was in de tweede voorronde tegen Zalgiris Vilnius ook al trefzeker.

De winnaar van het tweeluik tussen Klaksvik en Molde FK maakt met de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Olimpija Ljubljana en Galatasaray uit wie zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.