Stuntend Novara kijkt trots terug op historische avond

Novara stuntte in de eerste thuiswedstrijd in de Serie A sinds 1956. Internazionale kreeg in de allereerste wedstrijd op het hoogste niveau op kunstgras met 3-1 klop.

Stuntend Novara kijkt trots terug op historische avond

De kunstgrasprimeur was historisch, de zege ook. 'We eindigden het vorige seizoen met een historische avond en beginnen het nieuwe seizoen met weer zo'n avond', lachte tweevoudig doelpuntenmaker Marco Rigoni (links op de foto).

Na een afwezigheid van 55 jaar keerde de bescheiden club dit seizoen terug op het hoogste niveau. Uit de eerste twee uitduels had Novara één punt gehaald.

Trainer Attilio Tesser had zijn ploeg perfect voorbereid op het duel met Inter. 'Wij hebben uitgevoerd wat hij bedacht hadden. We speelden de perfecte wedstrijd', legde middenvelder Rigoni uit. Hij was er al bij toen Novara twee jaar geleden nog uitkwam in de Serie C1.

Tesser had de sensationele zege niet voorzien. 'Om eerlijk te zijn had ik het niet verwacht. Ik had wel verwacht dat we zo zouden spelen, maar niet dat het deze overwinning op zou leveren.'

De coach benadrukt dat Novara met beide benen op de grond moet blijven staan. 'Met deze instelling kunnen we van iedere ploeg winnen, maar overleven blijft de eerste insteek. Zondag bij Atalanta is de volgende kans op punten. Ook uit moeten we punten halen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's