Stuntend Go Ahead stoot Feyenoord uit bekertoernooi

Go Ahead Eagles heeft voor een enorme stunt gezorgd door Feyenoord uit te schakelen in de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker. De Deventenaren wonnen met 2-1 en mogen daarbij de concentratie in de ploeg én doelman Peter van der Vlag dankbaar zijn.

Stuntend Go Ahead stoot Feyenoord uit bekertoernooi

Feyenoord-coach Ronald Koeman had enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself ten opzichte van de 1-1 remise tegen Ajax afgelopen zondag. Kostas Lamprou kreeg speeltijd onder de lat ten koste van Erwin Mulder. Diego Biseswar en Kamohelo Mokotjo vervingen Jerson Cabral en Jordy Clasie.

Na zeven minuten moesten de Rotterdammers echter al in de achtervolging. Joey Suk kreeg de tijd om uit te halen en schoot hard raak via de te laat uitstappende Ron Vlaar in de uiterste hoek buiten het bereik van Lamprou. Feyenoord nam daarna wel het initiatief maar kreeg de gastheren niet op de knieën. Dat kwam mede door uitstekend keeperswerk van Peter van der Vlag. De Go Ahead-doelman maakte inzetten van Ruben Schaken, Karim El Ahmadi en Vlaar op knappe wijze onschadelijk. De Deventenaren waren veroordeeld tot de counter maar toonden zich daarin wel dreigend. Met name Jarchinio Antonia was een plaag voor de Rotterdamse defensie.

Iets voor het uur zorgde een counter voor de 2-0. Otman Bakkal hield onhandig Marnix Kolder in zijn eigen strafschopgebied vast en scheidsrechter Eric Braamhaar wees naar de stip. Het slachtoffer ontfermde zich met verve over de strafschop. Koeman greep gelijk in en haalde verdediger Bruno Martins Indi naar de kant voor aanvaller Anass Achahbar.

Feyenoord probeerde een offensief te ontketenen maar trof een goed georganiseerde en geconcentreerde tegenstander. Mochten de Rotterdammers er door komen dan stond Van der Vlag zijn mannetje. Kort voor het einde van de officiële speeltijd vond de ploeg nog wel de aansluiting.

Een voorzet van de ingevallen Cabral zorgde voor chaos in het Deventer strafschopgebied en Vlaar kon van dichtbij binnen tikken. Terwijl Antonia nog een kans kreeg om de Eagles in veiligheid te schieten zag El Ahmadi aan de andere kant een schot net naast het doel zeilen. Terwijl diverse spelers fors last hadden van kramp trok Go Ahead de 2-1 zege over de streep en zal het bij de loting horen wie de tegenstander is in de 1/8e finale. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's