Stuntclub VVSB mag weer dromen van bekersprookje

Reacties

VVSB en Katwijk trappen dinsdagavond om 18.30 uur de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi in gang. Het is een van de drie duels die louter tussen amateurclubs gaan. Ook zullen er in de strijd om een ticket voor de achtste finale sowieso drie Eredivisie-clubs sneuvelen.

Stuntclub VVSB mag weer dromen van bekersprookje

Het sprookje van VVSB was vorig seizoen hét verhaal van het bekertoernooi. De zondagclub uit Noordwijkerhout versloeg op weg naar de verloren halve finale tegen FC Utrecht (3-0) twee amateurclubs (Rijnsburgse Boys en Capelle) en twee Jupiler League-clubs (FC Emmen en FC Den Bosch). Tegen die laatste club verwierf Maikey Parami (foto) nationale bekendheid door een bizarre comeback compleet te maken met de winnende goal in de 87ste minuut (2-3).

De volgende dag stond Parami gewoon weer in een filiaal van de Hema, waar hij stage liep. Wellicht dat dergelijke verhalen ook dit seizoen weer voor het oprapen liggen als VVSB of Katwijk na het onderlinge treffen in de achtste finale voor een stunt zorgen. Ook Spakenburg of ASWH (dinsdag 20.00 uur) en IJsselmeervogels of Koninklijke HFC (woensdag 20.00 uur) mogen na deze ronde nog dromen van een sprookjesachtig avontuur in het bekertoernooi.

Voor PSV is het dinsdagavond zaak opnieuw te winnen van Sparta Rotterdam. Zaterdag gebeurde dat al met de nodige moeite in Eindhoven, nu treffen de twee Eredivisie-clubs elkaar op Het Kasteel. De landskampioen kwam de laatste jaren nooit verder dan de kwartfinale, waarin de latere finalist FC Utrecht vorig seizoen te sterk was. De jaren daarvoor betekenden nederlagen tegen Roda JC Kerkrade twee keer een vroegtijdig einde van het bekertoernooi.

Ajax heeft woensdagavond op bezoek bij Kozakken Boys op het eerste gezicht een makkelijkere opgave, al schakelde de Tweede Divisie-club in de vorige ronde wel Helmond Sport uit. Bekerhouder Feyenoord zal later op de avond (20.45 uur) met stadgenoot Excelsior moeten afrekenen, terwijl om 20.00 uur met FC Utrecht en FC Groningen twee cupfighters tegen over elkaar staan. Utrecht stond vorig jaar nog in de finale, Groningen won de beker in 2015.

Tweede ronde KNVB-bekertoernooi
Dinsdag 25 oktober Tijd
VVSB - Katwijk 18.30 uur
TEC - SC Cambuur 20.00 uur
ADO Den Haag - Telstar 20.00 uur
Go Ahead Eagles - Jodan Boys 20.00 uur
FC Volendam - Almere City FC 20.00 uur
Spakenburg - ASWH 20.00 uur
Sparta Rotterdam - PSV 20.45 uur
Woensdag 26 oktober Tijd
Kozakken Boys - Ajax 18.30 uur
Heracles Almelo - UNA 20.00 uur
AZ - FC Emmen 20.00 uur
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC 20.00 uur
Vitesse - RKC Waalwijk 20.00 uur
FC Utrecht - FC Groningen 20.00 uur
Feyenoord - Excelsior 20.45 uur
Donderdag 27 oktober Tijd
PEC Zwolle - VVV-Venlo 18.30 uur
FC Eindhoven - SC Heerenveen 20.45 uur
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.